Rediger og forbedr billeder

Undertiden har du brug for at justere eller rette et billede, for at det ser bedre ud eller for at fjerne nogle fejl. F-Spot indeholder nogle få basale værktøjer til dette formål. For at få adgang til disse værktøjer, så tryk på Rediger billede og klik på et af værktøjerne i bunden af skærmen.

GIMP Image Editor er meget mere avanceret. Det installeres i Ubuntu som standard, og kan startes ved at vælge ProgrammerGrafikGIMP Image Editor.

GIMP har mange professionelle egenskaber. Programmet har værktøjer for udvælgelse, tegning, sporoprettelse, maskeringer, effekter og mere.

Roter billeder

Du vil måske opdage at nogle billeder vender den forkerte vej. Det er nemt at rotere dem, så de vender rigtigt igen.

gThump - billedfremviseren, F-Spot - fotohåndtering og GIMP Image Editor er alle i stand til at rotere billeder.

Juster størrelse på billeder

Du kan gøre billeder, som er for store, mindre. Hvis du har et billede, som har en stor filstørrelse, vil et mindre billede også reducere filstørrelsen.

GIMP Image Editor understøtter flere metoder til ændring af størrelsen på billeder. Vi vil koncentrere os om den nemmeste metode.

1. Åbn det billede du ønsker at ændre størrelsen på i GIMP Image Editor

2. Tryk BilledeSkaler billede

3. Juster Bredde eller Højde som ønsket. Billedet vil bevare sit bredde/højdeforhold.

Hvis du ønsker at justere bredden og højden uafhængigt, så tryk på den knap som forbinder boksene Bredde og Højde, så der kommer en striplet linje omkring den.

4. Under Kvalitet, ændr Interpolering til Kubisk. Dette vil give dig det bedste billede med den nye størrelse

5. Tryk på Skaler for at ændre størrelsen på billedet

6. Tryk FilGem som... og vælg et nyt filnavn til billedet

7. Tryk Gem for at gemme billedet i sin nye størrelse