Download

På denne side kan du hente Ubuntu samt de andre versioner af Ubuntu der er tilgængelige. Kommer du i tvivl om noget, så spørg endelig i vores forum eller live chatten, som er åben døgnet rundt.

Vigtigt

Den seneste langtidsunderstøttede version er Ubuntu 18.04.1 LTS. ‘Understøttelse’ betyder at Canonical udsender opdateringer til din computer, og det vil du gerne have for at kunne få vigtige fejlrettelser ind på computeren. Fejlene der rettes er f.eks. nogle der medfører sikkerheds- og stabilitets-problemer for din computer.
Der kommer en ny udgave hvert andet år og næste version vil være 20.04 som kommer i april 2020, LTS udgaverne er understøttet i 5 år, så 18.04.X udgår altså først i 2023, men der har du nok allerede 22.04 installeret.
Hvert halve år udkommer der også en ny version, som dog er forbeholdt dem som er interesseret i de nyeste ting, disse har kun understøttelse i 9 måneder og er mere ustabile.

Hent Ubuntu

Ubuntu Desktop 18.04.1 LTS 64 bit

Brænding af CD/DVD & Skrivning til USB

Du kan brænde Ubuntu ud på en DVD og Minimal CD udgaven til en CD med IMGBurn som er til Windows. Hvis du derimod vil installere Ubuntu fra en USB nøgle anbefales: Universal USB Installer eller Unetbootin, Unetbootin fungere i Windows, Mac og Linux. Hvis du brænder Ubuntu på en CD/DVD så anbefales det at brænde ved lav hastighed, for at undgå fejl.
USB nøgle med kommandolinjen på Linux: På en Linux computer kan du bruge kommandoen ‘dd: dd if=navnpåisofil of=/dev/sdX bs=4M; sync’ hvor sdX er din USB nøgle indsat i PC’en. Brug kommandoen ’sudo fdisk -l’ til at finde ud af hvad sdX hedder – det er måske ’sdc’.

Andre udgaver af Ubuntu:

Ubuntu MATE – Ubuntu med MATE skrivebordsmiljø.
Ubuntu GNOME – Ubuntu med GNOME skrivebordsmiljø.
Kubuntu – Ubuntu med KDE skrivebordsmiljø.
Lubuntu – Ubuntu med LXDE skrivebordsmiljø. (Mest letvægtige version af Ubuntu)
Mythbuntu – Ubuntu designet til at skabe en hjemmebiograf pc med MythTV.
Ubuntu STUDIO – Ubuntu designet til multimedie redigering og skabelse.
Xubuntu – Ubuntu med XFCE skrivebordsmiljø.
Ubuntu Desktop 16.04 LTS 32 bit mimi cd Til ældre computere der ikke kan køre 64bit
Ubuntu Server 18.04.1 LTS 64 bit Til servere

Follow us