14,10 fejler i opstart

Alle tekniske spørgsmål som ikke hører ind under de andre fora.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

14,10 fejler i opstart

Indlæg af Torben Sonne »

Godt nytår ! kedelig start for mit vedkommende.
her da jeg åbnede maskinen der ellers har kørt upåklageligt fik jeg en fejlmeddelse om at skulle køre apt-get i pakke håndtering for at se hvad der var galt og det gav et svar der fortalte at "E: typen apt-get er ukendtpå linie 3 i kildelisten /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list
E: listen over kilder kunne ikke læses
Gå til arkiv-dialog for at rette problemet
E:_cache->open() failed. please report.

så må jeg indrømme at der stopper mine kundskaber.

Jeg havde gerne kopieret det ind men såvel jpg som odt som xfc filer blev afvist ved indkopiering, så jeg håber det giver mening som det står der. har opdateret til 1410 for nylig da jeg havde rodet så mehet at det meste af systeminsstillingsboxen var blank og jeg ikke kunne styre noget af opsæningen. jeg tog heldigvis sikkerhedskopi af hele HOME mappen for 3 dage siden hvis det mest alvorlig skulle være nødvendigt

afventer spændt et par gode råd
Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5538
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Klaus Rasmussen »

Hej og godt nytår. Grunden til at nogen billeder afvises er: Danske karakterer i navnet eller mellemrum. Hvilket program er dette mono-xamarin du har installeret?

Prøv med Synaptic at se om apt-get er installeret. Hvis ikke, så installér og se om ikke det hjælper.

PS. Tillykke med fødselsdagen.
Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 22.04 på ASUS All-Series, og Probook 4520s.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
https://mega.nz/folder/aJsmCYKa#dxMHKTi4Idmz6hiVpsI68Q
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af AJenbo »

Du kan ikke indsætte billeder i tekstfeltet her på siden, du skal i stedet vedhæfte dem.

Der er en fejl i følgende fil:
/etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

Hvis ikke du skal bruge en opdateret udgave af Mono så slet den, ellers så vis os indholdet (du kan fint kopiere tekst her ind).

Det at din systemindstillinger er forsvundet tyder mere på ændringer af systemet end på at du har fået rodet i hjemmemappen.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Torben Sonne »

så prøver vi lige at uploade igendet var det så lærte jeg at uploade. besøg på pakkehåndteringen gav dette svar.og så kommer jeg vist til at have en grundig indføring i at instalere i terminalen, den var ikke helt tilfreds med min måde at gøre tinegene på og kom med nogle forklaringer jeg ike helt forstod
Vedhæftede filer
01012015.jpg
01012015.jpg (38.35 KiB) Vist 412 gange
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af AJenbo »

AJenbo skrev:Der er en fejl i følgende fil:
/etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

Hvis ikke du skal bruge en opdateret udgave af Mono så slet den, ellers så vis os indholdet (du kan fint kopiere tekst her ind).


Og hvis du får noget du ikke forstår skal vi have den præcise besked for at vi har en chance for at hjælpe med det.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Torben Sonne »

Ja ajenbo det troede jeg også jeg havde givet men nu vil jeg så prøve en gang tilunder opstart fremkommer teksten "fast TSC calibration failed" Næste ting der fremkommer er en advarsel om " error broken pipe" dernæst kommer der en besked omat der er intern fejl i ubuntu og der sker to gange lige efter himandenog jeg godkender den begge til raportering. jeg bliver så opfordret til at kigge i symatic og får den besked jeg har inkopieret og som jeg ikke ved hvad jeg skal gøre ved. når jeg så beder softwarecenter ja så lukker det ned med den fejlrapport jeg indkopierer i dette skriv.

Det jeg ikke helt ved hvorledes jeg løser er at instalere apt-get i linie 3 i kildelisten. Det er lidt sort snak for mig at al den stund jeg har brugt dette system ikke så vidt jeg husker har haft nødigt at bruge dette da det bare har kørt, men nu kan jeg da fornemme at der er et seriøst problem.
her kommer resultat når jeg skriver "Mono" i terminalen. Hvad gør "mono" i øvrigt
Usage is: mono [options] program [program-options]

Development:
--aot[=<options>] Compiles the assembly to native code
--debug[=<options>] Enable debugging support, use --help-debug for details
--debugger-agent=options Enable the debugger agent
--profile[=profiler] Runs in profiling mode with the specified profiler module
--trace[=EXPR] Enable tracing, use --help-trace for details
--jitmap Output a jit method map to /tmp/perf-PID.map
--help-devel Shows more options available to developers

Runtime:
--config FILE Loads FILE as the Mono config
--verbose, -v Increases the verbosity level
--help, -h Show usage information
--version, -V Show version information
--runtime=VERSION Use the VERSION runtime, instead of autodetecting
--optimize=OPT Turns on or off a specific optimization
Use --list-opt to get a list of optimizations
--security[=mode] Turns on the unsupported security manager (off by default)
mode is one of cas, core-clr, verifiable or validil
--attach=OPTIONS Pass OPTIONS to the attach agent in the runtime.
Currently the only supported option is 'disable'.
--llvm, --nollvm Controls whenever the runtime uses LLVM to compile code.
--gc=[sgen,boehm] Select SGen or Boehm GC (runs mono or mono-sgen)

og så lige fejrapport fra softwarecenter.
nu har jeg gjort hvad jeg tror er nok ellers kommer du til at undervise mig lidt i hvad der er du/i savner
Vedhæftede filer
201501021.png
201501021.png (86.73 KiB) Vist 388 gange
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Torben Sonne »

der manglede lide det sidste i fejlrapperten fra softwarecenteret
Vedhæftede filer
201501012.png
201501012.png (90.51 KiB) Vist 388 gange
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af AJenbo »

For 3. gang, der er en fejl i følgende fil:
/etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list

Hvis ikke du skal bruge en opdateret udgave af Mono så slet filen, ellers så åben den og kopiere indholdet her ind så vi kan hjælpe med at rette den.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Torben Sonne »

hvorledes åbner jeg den der fil jeg kan godt se du er lettere iriteret men jeg ved ikke mere og prøver jeg i pakkehåndtering ja så kommer fejlkoden som først indkopietet
Ivan
Indlæg: 1133
Tilmeldt: 6. nov 2009, 17:05
Geografisk sted: Rudkøbing

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Ivan »

Torben Sonne skrev:hvorledes åbner jeg den der fil


Kode: Vælg alt

gedit /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list
Arch på Toshiba Satellite C660-1NT og Acer Aspire One 532h
Manjaro på hjemmerullet pc.
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af AJenbo »

Du dobbelt klikker blot på filen, det er blot en simpel tekst fil. Den ligger i mappen /etc/apt/sources.list.d/ og heder mono-xamarin.list. Du kan også gøre det med en terminal kommando som Ivan forslår.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Torben Sonne »

det var s"hvad jeg fik ud af at køre den komando i terminal


apt-get update

deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy-apache24-compat main
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af AJenbo »

Du skal fjerne "apt-get update" fra filen, det er en kommando du har skulle køre efter du tilføjede filen i første omgang (husker du ikke at have gjort det?).

For at kunne redigere filen skal du køre følgende:

Kode: Vælg alt

sudo gedit /etc/apt/sources.list.d/mono-xamarin.list


Bag efter skal du så køre Softwareopdatering, det burde af hjælpe de fleste af dine problemer.

P.s det ville være godt at indsætte indholdet af filen i enten et [code] eller [quote]-tag så vi tydeligt kunne se hvad der er i filen og hvad du skriver.

Den fejl med " error broken pipe" du nævnte stumper af kan du nok får frem på en måde hvor du tydeligt kan læse og kopiere fra den ved at køre kommandoen dmesg.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af Torben Sonne »

[sudo] password for torben:

(gedit:4070): Gtk-WARNING **: Calling Inhibit failed: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.gnome.SessionManager was not provided by any .service files

(gedit:4070): Gtk-WARNING **: Calling Inhibit failed: GDBus.Error:org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.gnome.SessionManager was not provided by any .service files
det var hvad jeg fik ud af at køre den komando du foreslog, systemopdatering påstår at alt er opdateret hvilket jeg ikke tror på da der plejer at komme daglige opdateringer. Det begynder at se besværligt ud dette her for jeg er slet ikke inde i det sprog du anvender om at sende i "filen i enten et [code] eller [quote]-tag" den er helt sort også .Jeg er lige fyldt 60 og er til lastbiler og gerne ebd men det kræver at jeg kan finde et sted at lære sproget tror jeg, eller hvis nogen vil have ulejlighed med at forklare det meget tydeligt. så vidt jeg ved er der ikke lige et aftenskolekursus der beskæftiger sig med slige ting
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14,10 fejler i opstart

Indlæg af AJenbo »

Det du får i terminalen for kommandoen er blot kommentar til udvikleren af Gedit, se bort fra det.

Det vigtige er at du fjerner linjen med apt-get fra den fil vi arbejde med.

Din fil ser således ud:
apt-get update

deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy-apache24-compat main


Den skal se sådan her du:
deb http://download.mono-project.com/repo/debian wheezy-apache24-compat main


Jeg har brugt Quote tags her så der kommer en kasse rundt om teksten. Det kan du gøre ved at markere teksten og trykke på Quote knappen når du skriver, code-tag laves ved at trykke på Code knappen.

Du har i øvrigt ikke svaret på om du har brug for den opdateret mono, eller hvor for du har forsøgt at installere den. Husker du ikke at have tilføjet den? Jeg går lidt ud fra at du ønsker at få den installeret efter som du valgte at prøve at løse problemet i filen, men jeg vil lige på pege at det her ville være meget letter hvis vi blot kan fjerne den i stedet.