Skal USA bestemme ALT??

Her postes alt, som ikke direkte har noget med Ubuntu at gøre.
Jimmyfj
Indlæg: 1712
Tilmeldt: 19. jul 2007, 19:35
Geografisk sted: Nordjylland

Skal USA bestemme ALT??

Indlæg af Jimmyfj »

Forbered dig på en omgang rigtig uhyggelig læsning:

http://www.michaelgeist.ca/content/view/4575/125/

Dokumentet er på engelsk, men vi kan hurtigt få det oversat, hvis vi kan opnå forfatterens tilladelse til at gøre det.

Som overskriften siger:

EU ACTA Analysis Leaks: Confirms Plans For Global DMCA, Encourage 3 Strikes Model


Så er det amerikanernes ønske, at loven i EU bliver skruet lige så sindssygt sammen som deres egen. 3 gange "taget" i at downloade film/musik fra nettet som "pirat" og du er dømt ude fra Internettet. Tro, mig. Dette er en sag, jeg agter at følge HELT til dørs. For de dokumenter ovenstående link giver adgang til er rystende læsning.

"Onkel Sam" ryster igen med sablen. Og de folk som troede, at vi gik bedre tider i møde med Obama ved roret får sig en gevaldig skuffelse.

Den eksisterende lovgivning i EU indeholder en stor grad af beskyttelse af forbrugerne. Men med de "tiltag" som kommer fra Onkel Sam går vi svære tider i møde. Forudsat, selvfølgelig, at politikerne i EU er modige nok til at glemme europas historie - Jeg tænker her Paris 1789.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at der er kommet usigelig meget godt fra USA - Men de er pænt handicappet af, at de ikke har oplevet en revolution som den, der rullede hen over Europa i slutningen af 1700-tallet, sammen med diverse rullende hoveder fra det bedre borgerskab. Problemet med DMCA er, at det er 100% styret af den amerikanske industri. Der er intet, absolut INTET præventivt i at skrue et makværk som DMCA sammen, og tilmed gøre det globalt. Det indebærer netop den risiko, at pengestærke firmaer bliver de reelle magthavere med veto-ret over alt og alle, hvilket igen vil betyde, at også i Dk. kan GNU/Linux ende med at blive kendt ulovlig. (Et sortseer-billede, jeg véd det).

Men, hånden på hjertet: Hvor mange af jer følger med i de ting? Hnor mange af jer surfer forbi sider som http://www.linuxtoday.com og http://www.lxer.com ? Her kan du ellers finde temmelig meget nyttig info, lige som det også betaler sig at kigge forbi http://www.slashdot.com

Kom ud af busken og fortæl lidt om, hvor længe, og hvor meget vi skal finde os i det.
"OM 100 ÅR ER ALTING GLEMT !"


Ubuntu - Dev-ed.
Linux User # 448500
BrittaP

Re: Skal USA bestemme ALT??

Indlæg af BrittaP »

Puha, fredelig morgenstund, dog noget ødelagt af læsningen af http://www.computerworld.dk/art/54036?page=1 og http://www.dr.dk/Nyheder/Udland/2009/12/02/062251.htm - og så oven i hatten lokker du mig ind på michaelgeist.ca! Ingen af disse nyheder er umiddelbart relaterede til hinanden - og dog. De har det tilfælles at de vedrører den rutschebanetur vores frihed tager helt generelt, og har taget siden hin septemberdag i 2001.
Hånden på hjertet, jeg har aldrig surfet forbi de tre sider du nævner, men det har alene været fordi jeg ikke kendte til dem. De vil blive føjet til RSS listen der bliver tjekket hver morgen, og min følelse af at være en lille bitte ligegyldig myre i et kæmpesamfund af andre bittesmå myrer der desperat ser flokken af myreslugere nærme sig, vil blive stærkere (lever sådan nogen i flok?). Jeg vil ikke finde mig i det, og stamper samtlige 6 ben skiftevis hårdt i jorden.
Nå, det tramperi gør ikke den store forskel... Hvad kan vi gøre? Støtte itpol? Skrive til Margrethe Auken, Hanne Dahl og Søren Søndergård?

Britta
Jimmyfj
Indlæg: 1712
Tilmeldt: 19. jul 2007, 19:35
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Skal USA bestemme ALT??

Indlæg af Jimmyfj »

Personligt har jeg, sammen med en kammerat, reageret ved at kridte banen op til et nyt politisk parti. Vi har allerede vores .dk oppe at køre og er ved at skabe nogle kontakter i det felt vi arbejder på- Og jeg kan da godt afsløre, at vi er, hvad mange vil betegne som holistisk liberale. Vi støtter IKKE S, RV, K, V, DF, SF, EL eller andre af de etablerede partier.

Jeg har valgt at lægge tråden under "Off Topic" - Da det jo må siges at være temmelig meget Off Topic - Eller ér det?
Tænker du Free Software og FOSS ind over dette "budskab", så er alt jeg siger vel et sammendrag af de tanker Free Software og FOSS bygger på.

Råber man "Ulven kommer. Ulven kommer!" Tilpas mange gange holder folk op med at lytte til advarslen. Og det er, præcis hvad der er ved at ske her hjemme. Men det er, hvad Brittas link fortæller os om. At det nu skal være muligt for politiet og PET/FET at aflytte vores mobiltelefoner. Klart nok igen uden nogen dommerkendelse, selv om det tydeligt fremgår af Grundloven, at det kræves. "Forslaget" fra DF er så bare vand på de borgerliges trædemølle med at styre det danske folk med frygt. Ret beset var det seneste "terror-angreb" på dansk grund vist engang i 1940'erne, da Shel-huset blev blæst omkuld. Eller tæller det ikke med? Vi var jo i krig, besat af tyskerne. Nå, ja. Vi er jo også i krig i øjeblikket, Blot er den magt, som har besat vort land vores egen borgerlige regering.

Hvad Fru Espersens rolle i sagen om den udleverede dansker skal ende med? Den burde ende med en rigsretssag mod Fru Espersen for at krænke et menneskes frihed ved at føje en fremmed magt, som ikke har andet end vage, og dybt forældede "beviser" til at støtte deres "krav!"
"OM 100 ÅR ER ALTING GLEMT !"


Ubuntu - Dev-ed.
Linux User # 448500
Warhawk
Indlæg: 1214
Tilmeldt: 29. maj 2008, 22:41
Geografisk sted: Esbjerg

Re: Skal USA bestemme ALT??

Indlæg af Warhawk »

Jeg er ganske enig med Jimmyfj i hans betragtninger. Overvågningen, overgrebene og krænkelserne har taget overhånd, og tjener nu kun til formål at cementere magthavernes kontrol.

Det irriterer mig grænseløst, at statsmagten i den grad fordrejer tingene under påskud af at bekæmpe børneporno og terrorisme - nej, den bekæmper sine egne borgere. I min optik burde regeringen kæmpe for personlig frihed og ytringsfrihed, men i stedet indfører den flere og flere begrænsninger. Desværre er borgerne så pisse naive, at de tror på at det udelukkende er for deres skyld.

Argumentet med "at hvis man ikke har noget at skjule, har man intet at frygte" er simpelthen så hjernelamt. Det er bare ikke i orden at trampe på folks rettigheder i terrorbekæmpelsens hellige navn. Vi er i flere henseende nået dertil, at man som udgangspunkt er skyldig indtil det modsatte er bevist.

At det overhovedet kan komme så vidt (og alt tyder jo desværre på at det bliver meget værre) skyldes udelukkende at der ikke protesteres eller gøres oprør. Jeg mener at det er ved at være sidste chance for at få stoppet det totale overvågningssamfund. Om måske 5-10 år kan det være for sent - så kan vi risikere at have iranske/kinesiske tilstande, hvor vi bliver fængslet for at ytre os negativt mod styret. Allerede nu har vi jo visitationszoner i udvalgte byer, præventive anholdelser (som på ingen måde kræver at man har gjort noget ulovligt - alene mistanken om at man MÅSKE vil begå noget ulovligt er nok) og ikke mindste forbud mod forsamling (som jo udsprang i.f.m. rockerloven, men som nu bruges i andre sammenhænge).

Angående USA er det virkelig sørgeligt at se, hvordan den engang storslåede nation er blevet fuldstændig kuet og nu selv repræsenterer det værste menneskefjendske regime. Det huer mig overhovedet ikke, at de prøver at få deres rablende sindsyge love overført til resten af verden. Det vil være katastrofalt hvis Linux gøres ulovligt - men det kan bestemt ikke udelukkes. Mange love bliver til på baggrund af lobbyarbejde, hvilket involverer stærke kræfter. Især RIAA så gerne Linux, BSD og andre frie styresytemer forbudt, så kun Windows var tilladt - dermed kunne de bedre maksimere deres DRM skrammel.

Terroristerne må virkelig sidde og klappe i deres små hænder, da det i den grad er lykkedes for dem, at den vestlige verden er i fuld gang med at køre sig selv i sænk.
/Michael
---

Ubuntu 14.04 64-bit - XFS Lenovo ThinkPad W520 | i7-2860 Quad | nVidia Quadro 2000M | 16GB DDR3 RAM | 256GB Patriot Extreme Performance Warp SSD
BrittaP

Re: Skal USA bestemme ALT??

Indlæg af BrittaP »

Jimmy, har du ikke lyst til at fortælle mere om Jeres idé til et politisk parti? Du skriver at I ikke støtter nogen af de nuværende etablerede partier, men m.h.t. især økonomisk politik må I jo have gjort Jer nogle tanker. Partiprogram, please :) Jeg bliver jo nysgerrig. Måske kan I hente min stemme...? Den var nemlig blank ved sidste kommunalvalg. Når jeg havde brugt udelukkelsesmetoden var det nemlig den mulighed der var tilbage.

Britta
cmay
Indlæg: 461
Tilmeldt: 24. feb 2009, 22:45

Re: Skal USA bestemme ALT??

Indlæg af cmay »

Jeg har både et par amerikanske og australlske email freinds. like nu. Jeg ved at der er ikke mange der bryder sig om usa og det system de har. overalt hvor usa og deres indbygger kommer og eller emigrere bliver landet ødelagt ved ders blotte tilstedeværelse.

Vi kunne sige nej ta til rygeloven som den er nu. det er amerikansk vilje som har indført den. det er ikke dansk ihvertfald. vi kunne tage alle de tåbelige ting som de prøver at presse over hovedet på os og sige fuck dem.

det står os alle sammen frit for.

Vi kunne også lave en lov som siger at hvis man kan hacke eller reverse engineer et stykke software er det tilladt. det ville være i god tråd med hvad dansker er bedst til. nemlig at låne noget fra andre kulture som er smart hvis det lige blvier lidt tilpasset til vores kultur eller mangel på samme.

tænk på en wok for eksembel. en rigtig wok er rund i bunden og tynd for den er lavet af metal og beregnet til at bruges på gas eller oprindelig et bål. idag sælges en god gammeldags stegegryde som en wok til dobbeltpris fordi vi har fundet noget som ser smart ud fra et andet land og tilpasset det til danske forhold.

vii kunne vel gøre det samme med software. kunne vi ikke.
har grå stær. forklare mine (ofte) stavefejl

Kode: Vælg alt

#include <stdio.h>
int main(int argc, char** argv) { int beer; for(beer = 100;beer > 0; beer--)printf("%d bottles of beer%s on the wall take %d down and pass it around \n",beer,beer == 1 ? "":"s",beer -1); return 0;}