Officielt: Ubuntu på Dell maskinerne

Nyheder om Open Source, Ubuntu, andre distributioner og meget mere.
Pihl
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 13. sep 2006, 15:35
IRC nickname: mpih
Geografisk sted: Århus

Officielt: Ubuntu på Dell maskinerne

Indlæg af Pihl »

Så skulle det være officielt: De computere til den almindelige computerbruger som Dell ville udstyre med Linux, bliver maskiner med UBUNTU præinstalleret!

Som tidligere nævnt havde Dell besluttet, at de efter et massivt ønske fra forbrugerne, ville sætte PC'ere til salg med Linux præinstalleret. Det har dog længe været uvist hvilken Linux distribution, Dell ville vælge, og spørgsmålet har været åbent om det skulle være Fedora, openSuse eller Ubuntu.

Kilder inde fra Dell afslørede dog den anden dag, at valget ville falde på Ubuntu, men ikke før nu har det været bekræftet fra officiel side, hvor Canoncicals Jane Silbert, Head of Operations, har bekræftet partnerskabet, og en talsperson fra Dell har sagt det samme.

Ubuntucomputerne bliver billigere end de tilsvarende med Windows præinstalleret, men kommer også uden support.
Ubuntus helt store og yderst hjælpsomme community har helt sikkert også spillet ind, da Michael Dell skulle vælge en Linux distribution til sin forretning. Han meldte tidligt ud, at det ikke bliver salg med support, så et godt community har uden tvivl haft sin betydning for valget.

Dell-aftalen er den første af de store, og bekræfter den stigende popularitet Linux, eller et alternativ til Windows, har fået hos også de mere 'almindelige' computerbrugere.

Mon dette er det gennembrud, som Linux har ventet på i over 10 år?


UbuntuHQ
Desktop Linux
Dell
Talspersonen
christianden
Indlæg: 26
Tilmeldt: 14. mar 2007, 12:35
Geografisk sted: Sdr. Stenderup, Øst- Sønderjylland

Officielt: Ubuntu på Dell maskinerne

Indlæg af christianden »

Personligt, nej

Jeg tror ikke det bliver særligt populært, selvfølgelig vis den kommer med en masse drivere og er fuldt kompatibel. Jeg tror der er nogen der vil købe den. Komme hjem, formatere skidtet og hælde en pirat-windows på den.
Ubuntu 7.04 Feisty Fawn, Compiz Fusion :D (det er fandme flot)
Billede
Billede
Billede
Billede
Pihl
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 13. sep 2006, 15:35
IRC nickname: mpih
Geografisk sted: Århus

Officielt: Ubuntu på Dell maskinerne

Indlæg af Pihl »

Well, pointen med Ubuntu præinstalleret er jo netop, at alt hardware (dvs drivere osv) fungerer 100% med Ubuntu. Dell har indgået et partnerskab med Canonical, hvor Canonical hjælper med at certificere maskinerne, så de fuldt ud er understøttet af Ubuntu.

Hvad angår pirat-Windows, så kan man allerede nu købe visse Dell-maskiner uden styresystem overhovedet. Vil man bare installere en piratversion af Windows, så er det vel en af disse maskiner man køber, eller køber sin maskine hos en forhandler, som sælger maskinen uden OS.

*EDIT* Se i øvrigt her for et interessant interview med Mark HSuttleworth i anledning af Dell-bekendtgørelsen.