Hvorfor præinstallation med Linux er så svært

Nyheder om Open Source, Ubuntu, andre distributioner og meget mere.
Pihl
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 13. sep 2006, 15:35
IRC nickname: mpih
Geografisk sted: Århus

Hvorfor præinstallation med Linux er så svært

Indlæg af Pihl »

Mark Shuttleworth (Ubuntu-stifteren) skriver i sin blog, om hvorfor det er så svært for firmaer som Dell at sælge sine computere med Linux præinstalleret. Mark er meget upartisk i sin artikel, og fortæller det som det er: Det er faktisk ikke simpelt at sælge Linux med computerne.

Første problem er køberne: Hvis en køber køber den billigste computer i den tro, at det er en billig Windows-maskine, og ikke kan få sine spil til at fungerer på den, mister Dell en kunde. Og da Dell i forvejen ikke tjener mange penge på sådanne slutkunder, er det meget lidt, som der er at vinde ved at tilbyde Linux.

Andet problem er også kunderne. Men derimod ekspertbrugerne denne gang, altså os som kender Linux, og ved hvad vi vil have. Vi vil have netop dét grafikkort, netop dét chipset og netop dén bestemte ting. Med andre ord: Linux skal kunne fungere til rigtigt meget hardware...

Mark har nogle rigtige gode pointer, og ovenstående var kun ét par af dem. Læs hele blog-artiklen her: link.

Á propos Dell, så har de nu sat en brugerundersøgelse op, som skal give dem et indblik i, hvad Linux-folket helst ser Dell fokuserer på, hvis de skulle sælge præinstallerede Linux-computere. Har du 2-5 minutter, så giv endeligt din mening med: Undersøgelsen
the slayer
Indlæg: 29
Tilmeldt: 19. jan 2007, 17:46

Hvorfor præinstallation med Linux er så svært

Indlæg af the slayer »

Acer har i en periode haft laptops med Linux præinstalleret. Det skulle jeg da lige kikke på. Desværre viste det sig at være en eller anden obskur dist(kan ikke helt huske hvilken), og uden nogen DE installeret!!!
Det er virkelig befordrende for udbredelsen af Linux;-(
scandragon
Indlæg: 9
Tilmeldt: 14. feb 2007, 09:09

Hvorfor præinstallation med Linux er så svært

Indlæg af scandragon »

Du hentyder nok til Linpus Linux.

Det er et rent helvede at få den fjernet, når man skal installere maskinerne.. Den tillader simpelthen ikke at man fjerner partitionerne medmindre man bruger XP installations cd'en til det!