"Godt igang"-script V. 0.1.0 - testers wanted!

Dette forum bruges på EGET ANSVAR til at lege med scripts og andre ting med risiko for at beskadige sit eget og andres systemer.
spook
Indlæg: 365
Tilmeldt: 20. nov 2006, 13:54
Geografisk sted: Gram//Skanderborg//Århus

"Godt igang"-script V. 0.1.0 - testers wanted!

Indlæg af spook »

Jeg blev træt af at skulle side og banke de samme liniers kode ind hver eneste gang jeg skulle installere Ubuntu på en ny maskine, så i aftes fik jeg lavet mig et script... Det kører igennem min guide til wireless netværk m. wpa og autologin (til netværket, ikke ubuntu). Det blev testet på min kones laptop der var helt clean efter indledende install af ubuntu - eneste der ellers var smidt på var Automatix2. (noget jeg senere vil integrere i scriptet også)

Men jeg har brug for folk til at teste scriptet! Hvis du vil have wireless support med Network Manager Gnome, wpa-understøttelse, og automatisk login, så smid følgende 3 linier i din terminal (1 linie ad gangen):

Kode: Vælg alt

wget http://www.gutaarn.dk/ubuntu/spookmatix.sh
sudo chmod 755 spookmatix.sh
sudo ./spookmatix.sh


Så henter den scriptet fra min server, sørger for at det kan køres, og kører det. OBS: Maskinen genstarter når scriptet er kørt færdig!

Det skal siges at den kun kan finde ud af automatisk at logge på foretrukne trådløse net, (uden at bede om kode) hvis din kode til Gnome-keyring er det samme som din kode til at logge ind i Ubuntu. Det er en begrænsning i metoden (samme som i min guide til det), ikke i scriptet.

Hvis du er nervøs for at jeg er en klam virus-pirat, så tag et kig her. Så ved du hvor jeg bor! :)

Hvis du gerne vil se indholdet af scriptet, så er det her - Jeg vil også meget gerne have kommentarer til det, da det er meget, meget simpelt lavet.

Kode: Vælg alt

##Installs Network-manager-gnome with WPA support, and automatic login to 
##preferred networks.
sudo apt-get install network-manager-gnome build-essential libtool libglib2.0-dev libgnome-keyring-dev libpam0g-dev
wget http://www.hekanetworks.com/opensource/pam_keyring/pam_keyring-0.0.8.tar.gz
tar -xvvzf pam_keyring-0.0.8.tar.gz
cd pam_keyring-0.0.8
./configure --prefix=/usr --libdir=/lib
sudo make
sudo make install
wget http://www.gutaarn.dk/ubuntu/interfaces
sudo cp -f interfaces /etc/network/interfaces
sudo chmod 777 /etc/network/interfaces
wget http://www.gutaarn.dk/ubuntu/wpasupplicant
sudo cp -f interfaces /etc/default/wpasupplicant
sudo chmod 777 /etc/default/wpasupplicant
wget http://www.gutaarn.dk/ubuntu/gdm
sudo cp -f gdm /etc/pam.d/gdm
sudo chmod 777 /etc/pam.d/gdm
sudo reboot


F.eks. er 777 helt sikkert ikke de "korrekte" rettigheder - Det er derfor vi er i v. 0.1.0 :) Det virker, men kan optimeres.

Fremtidsplaner: Installation af Automatix2 skal sniges med i scriptet, men det kræver at jeg finder ud af at få scriptet til at tilføje to linier til sources.list. Ved du hvordan det gøres, så KOM AN med kommentarer :)

Forslag til andre "musthave" ting til nye ubuntu-installationer er meget velkomne. Det er efter samråd med Ormen besluttet at dette script i fremtiden skal hedde MOAS - Mother Of All Scripts. (Let inspireret af MOAB)

Det er tænkt som en nem måde for nye brugere at få løst en masse "klassiske" problemer når de lige er skiftet fra XP, med hvad det medfører af ønsker og dårlige vaner. Håber på input fra jer :)
Billede