Computeren rykker ind i tv’et

Nyheder om Open Source, Ubuntu, andre distributioner og meget mere.
kfj1972
Indlæg: 152
Tilmeldt: 1. jun 2011, 01:37

Computeren rykker ind i tv’et

Indlæg af kfj1972 »

Billede

Det gode gamle fjernsynsapparat undergår gevaldige forandringer i disse tider. Ikke nok med hd-kvalitet, 3D-billeder og oled-teknologi. Hele måden at interagere med tv’et forandres også og integreres mere og mere med internettet.

Tv’et får således mere og mere til fælles med computeren. Megen af den teknologi, der sidder i apparatet, er da også præcis den samme. Mange af de store softwarebrands er derfor klar til at rykke ind på fladskærms-tv’et, og vi har flere spændende løsninger i vente.

De nyeste tv’er har store processorkræfter, og det giver mulighed for at implementere styresystemer med flere funktioner end de gammeldags tv-menuer. Canonical har ikke været sen til at udnytte disse muligheder og er nu klar med et overraskende bud på en Linux-baseret tv-platform.

Ubuntu TV skal binde tv sammen med videokameraer, smartphones og webindhold og rummer blandt andet en indbygget cloudtjeneste samt adgang til film, tv og anden underholdning.

Tv-producenterne får mulighed for at integrere en ”vanilla-version”, som anvender en Unity-brugergrænseflade i lighed med den, man kender fra Ubuntu.

Om der så er nogen producenter, der vil gøre det, er endnu uvist, men i modsætning til flere af de andre systemer er Ubuntu TV klar nu og helt frit tilgængeligt, så her har Canonical lige nu et forspring.

Læs den fulde artikel på: Computeren rykker ind i tv’et (fpn.dk)