Jeg har fremhævet den ultimative forskel mellem Ubuntu og Mint - og forsøgt at redegøre for at Ubuntu er mere end bare bits og bytes. Det må jeg jo så erkende at jeg har fejlet i. Jeg må så gætte på om du har sat dig ind i historien, filosofien og tankegangen bag Ubuntu.
Jeg er i hvert fald ikke ekspert, men det forekommer mig stadig løjerligt at du fremhæver Ubuntu's community eller filosofi som noget der udskiller sig markant fra andre distroers. Langt de fleste linux-distroer har et sympatisk grundlag, Ubuntu er hverken først eller mest hardcore FOSS, og du bliver alligevel ved med at stille det op som om det var en benevolent millionær og hans firma der opfandt ideen om et styresystem baseret på åben software og skabt sammen med brugerne. Det er så langt fra sandheden at det er tæerkrummende at høre på, og jeg bliver forarget på f.eks. Debian-communitiets vegne, uden hvilket Ubuntu ikke havde eksisteret i dag. Og det er ikke ment i disrespekt for Canonical eller Ubuntu, de er ikke vrøvlende tågehorn som dig, de kunne aldrig lukke sådan en gang nonsens ud, og de har været hovedaktørerne i at få Linux bare en smule ud i den brede befolkning, og det fortjener de stor ros for. Du har heller ikke svaret på problemet i et åh! ih! community always! OS der udskifter brugerflade henover hovedet på nuværende brugere i jagten på et andet og mere lukrativt fremtidigt marked, med brugerflugt til f.eks. Mint til følge. Det kan de have gode grunde til, og jeg har ikke noget imod det selv, men det er igen dødunderligt at fremhæve Ubuntu som et specielt community-drevet OS når det først og sidst er drevet af Canonical, og NETOP adskiller sig ved IKKE ligesom de fleste andre distroer at være mere eller mindre rent community-drevne. Bemærkninger som den følgende er ganske enkelt noget ufortyndet, nedladende, misforstået fanboy-vrøvl:
Fjern communitiet og du har en fedora/Opensuse/Debian whatever.
Min pointe er ikke hvad jeg installerer, men hvor jeg vælger at jeg lægger mine kræfter. Jeg lægger det et sted, hvor jeg ved jeg er en del af et globalt netværk, hvor man arbejder på at gøre Et frit styresystem tilgængelig for alle
Modsat f.eks. Debian hvor man arbejder på at det skal være sværere og der skal være færre brugere...
Det er selve forskellen på Ubuntu og Mint - ikke brugerflade eller programudvalg, for det er stort set ens.
Der er intet galt med Mint - og jeg ved at mange gamere og dem der foretrækker let bloating fortrækker den distro
Du skal vælge en af dem, enten er de næsten identiske eller også er Mint bloatet, du kan ikke holde på begge heste. Mint har en anelse flere programmer en Ubuntu, de kan afstalleres. Rimelig minimalt problem medmindre man desperat fisker efter hvadsomhelst der kan vendes til noget negativt.
http://www.omgubuntu.co.uk/2011/11/linux-mint-12-rc-the-greatest-hits/
Måske en læsning værd, når vi nu er ved at forholde os til Mint/Ubuntu
Og der er forklaret fint i kommentarfelterne hvor begrænset og fejlslagen den artikel er.
Det er simpelthen ligesom at snakke med en 14-årig fanboy, alt hvad der støtter det du holder med er godt, alt hvad der ikke gør er dårligt. I stedet for at have en personlig, voksen og fornuftig, distanceret tilgang til det. Jeg har set forsvar for Mint som er næsten lige så forvrøvlede og tæerkrummende som dine lyserøde forestillinger om Ubuntu, og jeg er ret sikker på Arch er et bedre og mere stabilt OS end Mint, det kan jeg godt leve med, jeg bliver ikke mopset. Et citat som det nedenstående driver af at du lever i en os-mod-dem verden, og det er derfor vi snakker henover hovedet på hinanden, for jeg har en 100% praktisk tilgang til ting, holder med mig selv og min kæreste og min mor, af og til min stedfar, og modellerer ikke mit liv efter et brand eller et frimas hensigtserklæring fundet på en hjemmeside.
Så vidt jeg kan se er min "fejl", at jeg ikke er enig at Mint er Ubuntu's redning. Og så det faktum at jeg hæfter mig ved nogle sider af Mint, som er potentielt negative. Og heriblandt Mints fokus på overflod. Mange vil se Mint som deres redning. Men vi er nogle hvor Mint ikke opfylder vores krav, behov eller forudsætninger vi har.
Det handler ikke om at "Mint kan vise sig at være en ny konge", det er slet ikke relevant, prøv at sætte dig ind i tankegangen om det ikke er vigtigt, hvor svært det end må falde dig. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige til at det for en dansk mand skulle være en bekymring i forhold til at bruge f.eks. Mint at amerikanske firmaer muligvis kan støde ind i problemer på grund af USAs lovgivning på området skulle de installere og bruge Mint 11. Det er igen et temmelig fjollet forsøg på at fiske negative ting frem. Mint er jo ikke beregnet på enterprise markedet, og hvis det marked skulle åbne sig så ville der sandsynligvis kommer en enterprise-udgave af mint for disse.
Derudover, som jeg har skrevet for et stykke tid, og som du nok heller ikke kan forstå, så betragter jeg mig som Ubuntu-bruger. Mit nuværende foretrukne styresystem er en Ubuntu som nogen udenfor Ubuntu har gjort lettere at bruge, og farvet lidt med en grøn pensel. Jeg har et godt indtryk af Ubuntu og ønsker det al mulig fremgang, og regner også med Ubuntu i fremtiden vil være den mest udbredte Linux, en rolle som de også har midlerne og fundamentet til at varetage bedst. Imens bruger jeg en mere stabil uofficiel Ubuntu-variant.
Slut herfra, orker ikke at bruge mere tid på en tåbelig diskussion som ikke har noget trådens emne at gøre.