Ubuntu Live! i Storcenter Nord

Alt omkring ubuntudanmark.dk
agger
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. jan 2008, 10:02

Ubuntu Live! i Storcenter Nord

Indlæg af agger »

Billede

Ubuntu Live! er, hvad vi kalder de halvårlige markeringer og fester, når der udkommer en ny version af Ubuntu.

I går blev udgivelsen af den nyeste Ubuntuversion (Ubuntu 10.10, også kaldet "Maverick Meerkat") markeret ved uddeling af gratis CD'er og demonstration på medbragte computere i Storcenter Nord i Århus.

Sidste år lavede vi en ligende markering i Bruuns Galleri, men de ønskede ikke at gentage samarbejdet i år.

I stedet blev det de besøgende i Storcenter Nord, der fik fornøjelsen af at prøve systemet og supplere oplevelsen med en snak og en gratis CD. Uddelingen foregik 10-16, men jeg var desværre selv nødt til at gå ved middagstid. De tilbageblevne fortalte dog om mange glade besøgende og stor interesse for det gratis, frie og ganske virusfri system.

Efter uddelingen blev arrangementet og udgivelsen fejret i byens hackerspace Open Space Aarhus, og også det var efter, hvad jeg hører en stor succes.

Jeg tror roligt, jeg kan spå, at det ikke er sidste gang, Århus og andre byer i Danmark vil se et sådant arrangement ved udgivelsen af en ny version af Ubuntu.

-----------
Dette er sakset fra min blog: http://www.modspil.dk/itogtech/ubuntu_l ... _rhus.html

Da jeg var nødt til at gå tidligt, håber jeg andre kan supplere. :-)

Billede

Billede
http://www.modspil.dk/itogtech - Ubuntu, fri software, gadgets, programmer mm
http://www.modspil.dk/itpolitik - IT-politik, ophavsret, "piratkopiering" m.m.
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Ubuntu Live! i Storcenter Nord

Indlæg af AJenbo »

Det var et rigtig godt arrangement. Tak til alle der deltog og på gensyn :)
BrittaP

Re: Ubuntu Live! i Storcenter Nord

Indlæg af BrittaP »

Absolut en god og erfaringsgivende dag med masser af indtryk. Vi fik vel uddelt noget i retning af 150 - 180 CDer med medfølgende info om hvor der kan hentes hjælp, så det bliver spændende at se om der dukker nye mennesker op her på forum og/eller hos OSAA på Bryggervej i Aarhus. Personligt syntes jeg at det var svært at være opsøgende i forhold til de lørdagshandlende. Jeg ved jo hvor irriteret jeg selv bliver når jeg bliver (forsøgt) standset af div. 'facere'. Langt nemmere gik det når folk selv stillede sig op og kiggede interesseret på Troels flotte stand med det brogede udvalg af forskellige computere og hvor godtfolk var kom godtfolk til, med det resultat at vi tydeligt kunne mærke at folk kom i bølger. Børnehjørnet var der også rigtigt godt gang i med forskellige spil. Et smukt, vigtigt og velfungerende initiativ.
Kl 16 pakkede vi sammen og afsluttede dagen med evaluering, hygge, pizza og øl/sodavand i OSAAs imponerende lokaler på Bryggervej. Frit fra hukommelsen blev vi enige om at til næste gang bør vi overveje:

Mere blikfang til at pirre folks nysgerrighed og trække dem hen til standen. Plakater o.lign. med ord som f.eks. 'gratis', 'Ingen virus'.
En ubuntu demovideo kørende på en skærm.
En slags løs skabelon for hvordan vi indleder en samtale. Interessen skal fanges hurtigt. Én indgangsvinkel kunne være spørgsmålet 'Hvad bruger du typisk din computer til?'
Evt. en konkurrence.
Trykte visitkort til uddeling sammen med CDerne
Flyers

Så rækker min hukommelse vist ikke videre, men Troels skrev alle idéerne ned.

Aarhus har gang i noget rigtigt godt ubuntuliv - men det er lidt langt at rejse for en københavner. Mon ikke vi kan gøre det (mindst) lige så godt når 11.04 kommer på gaden - selvom det bliver svært? :wink: Hvis ikke, så er jeg den er drager vestpå igen :D

Britta