Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Her postes alt, som ikke direkte har noget med Ubuntu at gøre.
olehasselbalch
Indlæg: 9
Tilmeldt: 1. sep 2008, 14:30
IRC nickname: oz6oh
Geografisk sted: ballerup

Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af olehasselbalch »

Jeg har nu brugt min UBUNTU 9.10 siden den kom, og som den første radioamatør i Danmark fået min svxlink under callet oz7t-l til at køre. Jeg var aldrig nogen sinde kommet vidre hvis ikke jeg havde været utrolig stædig. Sagen er den at taler man med linuxfolk er DERES linux den eneste der er ok. Kunne vi ikke på een eller anden måde lave en gruppe der UDELUKKENDE beskæftiger sig med f.eks UBUNTU?? Det ville givet vis løse en masse problemer. Dem som kører et antet linuxsystem skal IKKE udelukkes, men vi må se at blive enige
Personligt finder jeg at det er noget værre rod. Naturligvis siges det at Linux skulle give frihed, men een for stor frihed vil IKKE gavne Kunne godt tænke mig at få mine tanke belyst af alle andre NØRDERS tanker. Selv bliver jeg af mine venner kaldt NØRD lige netop fordi jeg bruger Linux, mennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn min Linuxserver har nu kørt UDEN en eneste fejl i 2 år og det kan IKKE siges om min XPPRO som kæmper en uendelig kamp med alle de sataner der vil ind og kikke på mine KONTO som jeg alligevel ikke har på computeren. Jeg tør ikke. Venligst Ole Hasselbalch www.olehasselbalch.dk

olehasselbalch@gmail.com
laoshi
Redaktør
Indlæg: 5515
Tilmeldt: 26. apr 2008, 20:52
IRC nickname: laoshi
Geografisk sted: Vejle

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af laoshi »

Da der jo ikke rigtig er tale om en guide, flytter jeg lige tråden til Off-Topic - så kan diskussionen føres videre der.
"Von guten Mächten wunderbar geborgen
erwarten wir getrost was kommen mag.
Gott ist mit uns am Abend und am Morgen
Und ganz gewiss an jedem neuen Tag"

(Dietrich Bonhoeffer 1906-1945)

http://www.stromata.dk
https://wiki.ubuntu.com/FlemmingChristensen
https://launchpad.net/~laoshi
hvm
Indlæg: 232
Tilmeldt: 29. maj 2008, 09:54
Geografisk sted: København

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af hvm »

olehasselbalch skrev:Kunne vi ikke på een eller anden måde lave en gruppe der UDELUKKENDE beskæftiger sig med f.eks UBUNTU??
Hvordan ville denne gruppe være forskellig fra ubuntudanmarks gruppe af forumbrugere? Jeg forstår ikke helt, hvad du efterlyser?
cmay
Indlæg: 461
Tilmeldt: 24. feb 2009, 22:45

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af cmay »

Nørder lever vel lige så længe som alle andre hvis de sørge for at få ordentligt med motion og sund mad :)
har grå stær. forklare mine (ofte) stavefejl

Kode: Vælg alt

#include <stdio.h>
int main(int argc, char** argv) { int beer; for(beer = 100;beer > 0; beer--)printf("%d bottles of beer%s on the wall take %d down and pass it around \n",beer,beer == 1 ? "":"s",beer -1); return 0;}
Don S
Indlæg: 473
Tilmeldt: 3. dec 2007, 21:41
IRC nickname: Don_S
Geografisk sted: Melby, Nordsjælland

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af Don S »

Medmindre det er noget genetisk, der afgør om man bliver nørd eller ej, som samtidig har den bivirkning, at ens organers levetid bliver forkortet. Jeg tror ærlig talt ikke, at det er blevet undersøgt endnu.
Billede

Billede Billede
Artificial Intelligence
Indlæg: 2098
Tilmeldt: 18. nov 2006, 10:21
Geografisk sted: Køge

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af Artificial Intelligence »

"Nørdene Kommer" er en god kult film fra 80'erne 8)
Jimmyfj
Indlæg: 1712
Tilmeldt: 19. jul 2007, 19:35
Geografisk sted: Nordjylland

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af Jimmyfj »

Som jeg forstår oplægget, så er jeg ikke utilbøjelig til at give olehasselbalch ret i hans betragtninger. Selv om jeg ikke ser mig selv som nørd, men mere som geek, selv om mange vil mene, at der ikke er forskel på de to begreber.

Selv om det er blevet påpeget, at forum er for alle, så vil jeg give Ole ret i, at UbuntuDanmarks forum er alt for omfavnende, når det kommer til andre distros, og endda andre OS'er, her under MS Windows. Og netop MS Windows hører ikke hjemme på dette forum, efter min bedste overbevisning. Alligevel kan vi på forum finde indtil flere tråde, hvor det er rendyrket Windows-support der gives. Jeg mener bare, at Windows support hører hjemme på et Windows-forum, ikke på en GNU/Linux forum.

At yde support på MS Windows under et GNU/Linux forum udvander værdien af forum for andre brugere af Ubuntu. Man må antage, at brugere af Ubuntu søger support til deres Ubuntu bokse fordi de ønsker at køre med Ubuntu på fuld tid. Disse brugere kan, med rette, være i tvivl om, hvor vidt forum her selv mener, at Ubuntu er godt nok til hverdagsbrug på desktop-siden. Husk blot, at det gør ikke noget at være egoister og derved holde sig 100% til egen distro, uden at komme på tværs af vores CoC på nogen måde.
"OM 100 ÅR ER ALTING GLEMT !"


Ubuntu - Dev-ed.
Linux User # 448500
svend loksø
Indlæg: 12
Tilmeldt: 29. mar 2009, 22:01

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af svend loksø »

Hvad er det da for noget skulle man ikke hjælpe med windows problem.
Når man har forsøgt sig med ubuntu.

Denne side er kun god fordi der er så mange nørder (når det ikke skinner for meget igennem).
Venligt sprog/dansk/gode vejledninger/m.m. Og tag det nu roligt de kommer igen
når først de har prøvet ubuntu 9.10 eller andre dist.

venlig hilsen
svend loksø
momsemor
Forfatter
Indlæg: 336
Tilmeldt: 19. nov 2008, 21:37
IRC nickname: LinuxMor
Geografisk sted: Hadsten

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af momsemor »

Kan fuldt tilslutte mig Svends indlæg, man kommer engang længst med det gode :)
Vh. Jannie
laoshi
Redaktør
Indlæg: 5515
Tilmeldt: 26. apr 2008, 20:52
IRC nickname: laoshi
Geografisk sted: Vejle

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af laoshi »

Nu ved jeg heller ikke lige hvad det er for ren windows-support du tænker på, jimmy. Dukker der rene windows-spørgsmål op, så er praksis at henvise høfligt, men bestemt til windows-fora, og flytte spørgsmålet til Off-topic.

Men det er klart at der ret tit kommer spørgsmål om wubi og dual-boot, og hermed også problemer i den forbindelse - og det er for mig at se legitim ubuntu-support at hjælpe med dem. Og heldigvis er der da også brugere på forum som kan og vil hjælpe med det (det er ikke noget jeg selv har erfaring med, og derfor rører jeg ikke ved det).Men vi ville efter min mening være meget dårligt stillet, hvis vi lod folk sejle deres egen sø, fordi de ikke kan eller vil køre en ren ubuntu-installation.
"Von guten Mächten wunderbar geborgen
erwarten wir getrost was kommen mag.
Gott ist mit uns am Abend und am Morgen
Und ganz gewiss an jedem neuen Tag"

(Dietrich Bonhoeffer 1906-1945)

http://www.stromata.dk
https://wiki.ubuntu.com/FlemmingChristensen
https://launchpad.net/~laoshi
lath
Indlæg: 5095
Tilmeldt: 27. apr 2008, 02:16
IRC nickname: lars_t_h
Geografisk sted: Fyn

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af lath »

olehasselbalch skrev:Jeg har nu brugt min UBUNTU 9.10 siden den kom, og som den første radioamatør i Danmark fået min svxlink under callet oz7t-l til at køre. Jeg var aldrig nogen sinde kommet vidre hvis ikke jeg havde været utrolig stædig. Sagen er den at taler man med linuxfolk er DERES linux den eneste der er ok. Kunne vi ikke på een eller anden måde lave en gruppe der UDELUKKENDE beskæftiger sig med f.eks UBUNTU?? Det ville givet vis løse en masse problemer. Dem som kører et antet linuxsystem skal IKKE udelukkes, men vi må se at blive enige
Personligt finder jeg at det er noget værre rod. Naturligvis siges det at Linux skulle give frihed, men een for stor frihed vil IKKE gavne Kunne godt tænke mig at få mine tanke belyst af alle andre NØRDERS tanker. Selv bliver jeg af mine venner kaldt NØRD lige netop fordi jeg bruger Linux, mennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn min Linuxserver har nu kørt UDEN en eneste fejl i 2 år og det kan IKKE siges om min XPPRO som kæmper en uendelig kamp med alle de sataner der vil ind og kikke på mine KONTO som jeg alligevel ikke har på computeren. Jeg tør ikke. Venligst Ole Hasselbalch http://www.olehasselbalch.dk

olehasselbalch@gmail.com


Forskellige varianter af distributioner med en Linux kerne og et GNU baseret basissystem har været diskuteret på nettet før. Ligeså om det måske er et problem.

Min holdning er at det ikke skader med den store diversitet - de mange muligheder. Det gør det muligt at finde et Linux baseret system, der passer til en brugers behov med færre krav til hardwaren.

Hvis du synes at det er svært at finde guides - kan du godt begynde at glæde dig til Lucid, hvor der udkommer en komplet manual til systemet. Websitet her skulle også få en Wiki, hvor alle guides skal samles på.


Jeg har gang i et projekt, der vil gøre livet nemmere som alm. Ubuntu bruger:

Projektet er udvikling af et 2-delt program (en kompiler og en fortolker), der assistere i automatisk generering af konfigurations-/opsætnings- programmer. Det kunne f.eks lave programmer til konfiguration/opsætning af af Virtual box, SMB (Windows fildeling) og så videre ...
Et konfiguration-/opsætnings- program vil komme i en *.deb filer (pakke), som hentes og installeres via pakkesystemet.

Programmet vil dog tage noget tid at udvikle. Når den mest simple udgave er klar vil jeg offtentliggøre programmet med den nødvendige dokumentation udviklere, og til folk, som vil generere konfigurationsprogrammer, og/eller opsætningsprogrammer.

/Lars

som ikke er en nørd, men en passioneret It specialist
Jeg er Software ingeniør (Diplomingeniør) i Informationsteknologi og indlejede systemer, hvor indlejrede systemer er computer (microcontroller) + elektronik i for eksempel et TV, en router, en vaskemaskine og den slags
OldFart
Indlæg: 158
Tilmeldt: 21. mar 2008, 09:13
IRC nickname: Oldfart
Geografisk sted: Haslev

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af OldFart »

Hip hip........Hurra

Nørderne længe leve :lol: og tak for alle de fede guides.........

Sidder nu og fester over at jeg har taget mig sammen til at seriøst at have taget fat i Ubuntu - og kan konstatere at jeg her kun efter 10 timer efter install af Ubuntuen Never ever skal tilbage til Windows som privat!

Endelig har jeg fattet det basale i terminalen og pakkehåndteringen, og så skal det sgu nok gå!

Nu leder jeg bare efter en guide som kan lave backup af systemet jeg hvisker lige så stille: et program ala moonscape :oops: ku sgu godt bruge en sådan så jeg slipper for at starte forfra hver gang, men den finder jeg nok!

Igen 1000 tak for alle indlæg og guides - det har/er guld værd, for sådan en forhenværende windowsmand :D
VH
/Lars [Som altid markerer sine forespørgsler som "løst" - Når de er løst]

"Vi to vi ku køb' ti sko
men vi ka kun få to på
vi tre vi ku hejs’ ti flag
men vi blev kun født én dag"
lath
Indlæg: 5095
Tilmeldt: 27. apr 2008, 02:16
IRC nickname: lars_t_h
Geografisk sted: Fyn

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af lath »

OldFart skrev:
...
Nu leder jeg bare efter en guide som kan lave backup af systemet
Jeg hvisker lige så stille: et program ala moonscape :oops: ku sgu godt bruge en sådan så jeg slipper for at starte forfra hver gang, men den finder jeg nok!
...


Jeg kender ikke moonscape, men der er et simpelt backup program der hedder "Back In Time", som kommer i backintime-gnome pakken, og den installeres med:

Kode: Vælg alt

sudo aptitude install backintime-gnome
fra en Terminal i Programmer > Tilbehør menuen.
sudo vil bede om dit kodeord for at udføre en administrativ handling. Der skrives ikke nogen på skærmen imens du indtaster kodeordet. Afslut indtastning af kodeord ved trykke på retur/enter-tasten.

Programmet installerer sig i Programmer > Systemværktøjer under Back in Time, og Back in Time (root). Den første er kun for dig som alm. bruger. root er Linux navnet for administrator af systemet, så root-udgaven af programmet er backup for hele systemet.



Der er også Simple backup, som findes via System > Administration menuen: Simple Backup Config, og Simple Backup Restore, Det første program konfigurerer backup, og det andet henter data fra en backup, og gemmer (restore) dem tilbage på harddisken.

Selve backupen laves automatisk, når den først er konfigureret.

Installeres med:

Kode: Vælg alt

sudso aptitude install sbackup


/Lars
Jeg er Software ingeniør (Diplomingeniør) i Informationsteknologi og indlejede systemer, hvor indlejrede systemer er computer (microcontroller) + elektronik i for eksempel et TV, en router, en vaskemaskine og den slags
laoshi
Redaktør
Indlæg: 5515
Tilmeldt: 26. apr 2008, 20:52
IRC nickname: laoshi
Geografisk sted: Vejle

Re: Længe leve nørderne, men hvor længe ?????

Indlæg af laoshi »

Du kan også se her https://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=11&t=5881&hilit=daglig+backup - og så er der et par tråde som kører for øjeblikket, og som også handler om backup.
"Von guten Mächten wunderbar geborgen
erwarten wir getrost was kommen mag.
Gott ist mit uns am Abend und am Morgen
Und ganz gewiss an jedem neuen Tag"

(Dietrich Bonhoeffer 1906-1945)

http://www.stromata.dk
https://wiki.ubuntu.com/FlemmingChristensen
https://launchpad.net/~laoshi