Guide til at komme på IRC med Xchat

Alt omkring ubuntudanmark.dk
Pihl
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 13. sep 2006, 15:35
IRC nickname: mpih
Geografisk sted: Århus

Guide til at komme på IRC med Xchat

Indlæg af Pihl »

https://ubuntudanmark.dk/chat har man muligheden for via en webbaseret klient at logge på Ubuntu-dk's IRC kanal. En IRC kanal er et chatrum, som kører på protokollen IRC (i modsætning til at køre via fx HTTP). Typisk har man en (eller flere) IRC server, og på den har man mange forskellige kanaler - eller chatrooms. Fx har Ubuntu.com sine egne IRC servere, hvor der findes utrolig mange forskellige kanaler, som alle har noget med Ubuntu at gøre - herunder altså Danmarks egen kanal, som hedder #ubuntu-dk (et kanal-navn på IRC har altid # foran sig).

Typisk sidder der på Danmarks kanal mellem 25-40 brugere hele tiden, som dog ikke er online, selvom de står i kanallisten.

For med et program som fx Xchat, kan man nemlig være på en eller flere kanaler hele tiden, og programmet ligger ligesom fx Pidgin i systembakken, så man altid lige kan se, om der er sket noget i kanalen.

I #ubuntu-dk sidder rigtigt mange af de folk, som er aktive i det danske ubuntu-community, og her snakker vi ofte om diverse ting, og hjælper nye brugere, som kommer med spørgsmål. På #ubuntu-dk-moede holder vi også møde en gang om måneden, og det kan anbefales at være med til disse, hvor vi beslutter forskellige ting.

Hvis man gerne vil benytte IRC via Xchat, men ikke kender noget til IRC, så følger her en hurtig guide til hvordan du sætter Xchat op til at logge ind i på #ubuntu-dk:

1. Installér Xchat fra Tilføj/Fjern
2. Åben programmet fra Programmer>Internet>Xchat IRC
3. Først åbnes en Netværksliste, og her står den som standard på 'Ubuntu Servers'. Ellers tryk på 'Ubuntu Servers'.Tryk Edit.
4. Under midten i feltet "Channels to join", sørger du får der står #ubuntu-dk. Tryk Close
5. Vælg et nickname over netværkslisten, og tryk Connect.

Herefter logger den ind på netværket, og sender dig ind i kanalen #ubuntu-dk, og du skulle gerne se en liste til højre i vinduet med en masse nicks. Skriv 'Hello World' og tryk Enter ;)

Når du logger ind, er du ikke en registreret bruger på netværket, og du kan derfor risikere, at der er nogen, som har dit brugernavn registreret. Du kan selv registrere dit brugernavn, og har du tænkt dig at bruge IRC mere fremover, anbefales det meget stærkt at gøre det. Læs mere om det her:

http://freenode.net/faq.shtml#nicksetup
Wikzo
Indlæg: 609
Tilmeldt: 24. nov 2006, 13:59
Geografisk sted: Århus N

Re: Guide til at komme på IRC med Xchat

Indlæg af Wikzo »

Lille rettelse: Du har skrevet "#ubuntu.dk" med fed første gang; det skal ikke skrive med punktum, men med en bindestreg :)

IRC er en rigtig god ting, hvis man har brug for support. På den engelske #ubuntu er der rigtig mange online hele tiden, så ofte kan der godt gå lidt tid, før man får et svar på sit spørgsmål. Derfor skal man ikke blive ved med at SPAM'e med samme spørgsmål mange gange i træk.
Billede
Pihl
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 13. sep 2006, 15:35
IRC nickname: mpih
Geografisk sted: Århus

Re: Guide til at komme på IRC med Xchat

Indlæg af Pihl »

Arh, jeg ved ikke hvorfor, men her på det sidste er jeg begyndt at bytte om på . og - :P Det er simpelthen frustrerende - jeg må hellere se at få rette de fingre ind igen :lol:

Nå, det er rettet til nu, og ja det kan klart anbefales, at man kommer på IRC, hvor man kan chatte med folk fra Ubuntu Community'et - selvom der har været ret dødt på kanalen i dag :P