programmet partprobe er nyttigt at bruge hvis man skriver et nyt image (en *.img) fil ned på et blockdevice (en USB disk, f.eks.)
Kommandoen opdaterer kernens informationer om partitions for et block device. Det er nogen gange nødvendigt at bruge hvis man får underlige fejl med gparted programmmet.
Jeg brugte partprobe så sent som idag efter jeg fik fyret op under en af mine Raspberry Pi computere, så den kan lege fjernserver - beskyttet af min routers firewall.
/Lars
Senest rettet af lath 2. okt 2014, 15:16, rettet i alt 1 gang.
Jeg er Software ingeniør (Diplomingeniør) i Informationsteknologi og indlejede systemer, hvor indlejrede systemer er computer (microcontroller) + elektronik i for eksempel et TV, en router, en vaskemaskine og den slags
lath skrev:programmet partprobe er nyttigt at bruge hvis man skriver et nyt image (*en *.img) fil ned på et blockdevice (en USB disk, f.eks.)
Kommandoen opdaterer kernens informationer om partitions foret block device. Det er nogen gange nødvendigt at bruge hvis man får underlige fejl med gparted programmmet.
Jeg brugte partprobe så sent som idag efter jeg fik fyret opunder en af mine Raspberry Pi computere, så den kan lege fjernserver - beskyttet af min routers firewall.
/Lars
Kan du lige beskrive hvordan at det køres?
Med venlig hilsen Christian
"We can only see a short distance ahead, but we can see plenty there that needs to be done." -- Alan Turing
Usage: partprobe [OPTION] [DEVICE]... Inform the operating system about partition table changes.
-d, --dry-run do not actually inform the operating system -s, --summary print a summary of contents -h, --help display this help and exit -v, --version output version information and exit
When no DEVICE is given, probe all partitions.
Report bugs to <bug-parted@gnu.org>.
Så hvis /dev/sdb er et block device (f.eks. et USB drev) man lige har flashed med en nyt image så skriver man:
Bagefter kan man bruge Gparted til at resize den store partiton af et Raspberry Pi image, så den fylder resten af block deviced (i mit tilfælde fra 2,9 GB -> 7,9 GB).
/Lars
Senest rettet af lath 2. okt 2014, 15:23, rettet i alt 2 gange.
Jeg er Software ingeniør (Diplomingeniør) i Informationsteknologi og indlejede systemer, hvor indlejrede systemer er computer (microcontroller) + elektronik i for eksempel et TV, en router, en vaskemaskine og den slags
Jeg kan godt lide den følgende. Den er nok mest relevant i et server miljø, hvis man lige hurtigt skal tjekke diverse ting som uptime, fqdn, ip-adresse, mac-adresse, ssh-key. Det er mest netværksrelevant information, men den kommer også med lidt hardware-info. Sikkert ikke så relevant til guide, men i tilfælde at nogen ikke kender den: