Restricted boot

Her postes alt, som ikke direkte har noget med Ubuntu at gøre.
Kappa
Indlæg: 344
Tilmeldt: 18. sep 2011, 13:51
Geografisk sted: silkeborg

Restricted boot

Indlæg af Kappa »

Computerworld News Service: Den såkaldte ‘secure boot'-mekanisme, som Microsoft planlægger til Windows 8, har allerede skabt røre blandt Linux-brugere, der er bekymrede for, om teknologien vil gøre det umuligt at installere deres foretrukne frie og open source-baserede styresystem på Windows 8-certificerede maskiner.

Nu er Free Software Foundation (FSF) gået ind i sagen for at advare om, at "hvis dette bliver gjort forkert, så vil systemet nærmere blive til 'restricted boot', eftersom det kan gøre computere ude af stand til at køre med andet end Windows."

FSF har offentliggjort en udtalelse om sagen, hvor computer-producenterne opfordres til at implementere Unified Extensible Firmware Interface (UEFI)- protokollens secure boot-mekanisme, så det fortsat vil være muligt at installere fri software og styresystemer.


Er der nogen der ved om der er taget nogle skridt i Danmark, for at være med til, at presse hardwarefabrikanter, eller rette henvendelse til konkurrencestyrelsen, hvilket det ser ud til, at man med held har gjort i Australien.
Linux - The way it was meant to be.

Med venlig hilsen
Steen
Brugeravatar
NickyThomassen
Admin
Indlæg: 3652
Tilmeldt: 5. mar 2010, 19:58
IRC nickname: nicky
Geografisk sted: 192.168.20.42

Re: Restricted boot

Indlæg af NickyThomassen »

Vi har haft emnet oppe og vende, men dels er det svært at spå om fremtiden, og dels virker det ikke som om de nuværende udgaver af UEFI er i stand til "at holde Linux ude".

Desuden er sagen noget mere nuanceret end artiklen giver udtryk for, og overordnet set er UEFI bestemt en teknologi vi alle skal glæde os til, for den løser en del hængepartier :)

https://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=12&t=14708
thj01
Indlæg: 2667
Tilmeldt: 21. nov 2006, 10:06
Geografisk sted: Fredericia

Re: Restricted boot

Indlæg af thj01 »

Jeg tror også at vi skal lade den nuværende inerti sørge for det meste af arbejdet.

Riget (rigerne) fattes penge, så derfor er Microsoft ikke længere det eneste alternativ. Det kommer ikke til at gå længe før IT-afdelinger landet over spørger sig selv, hvorfor de skal betale for MS licenser, hvis de ikke er nødvendige - og man alligevel er gået over til Libreoffice/Openoffice.

Og spørgsmålet er jo også om EU vil gå med til at maskiner låses. Det er jo det gamle browserproblem bare flyttet ned i computerens hardware.

Og jeg tvivler på at Hardware fabrikanter ønsker at udelukke nogle af deres kunder, for på serverfronten er MS absolut ikke konge mere og slet ikke på web-server fronten. Og hvilken sikkerhedsekspert vil lade sin sikkerhed afhænge af hardwareproducenternes evner? Standardiserede løsninger har det med at blive kompromiteret ;)
Forfatter til Ubuntuguiden: http://www.vidas.dk/guides/ubuntuguiden.html

Kører LTS udgaverne.

"It's always easy if you know how to do it."