Sikkerhedsopdateringer, eller patches som de hedder på engelsk, er mere end bare virusbeskyttelse. Ordet "patch" er lidt at sammenligne med en lap, så på dansk er det ikke 100% korrekt at kalde alle opdateringer til softwaren for "sikkerhedsopdateringer".
En patch løser også problemer som tekst eller knapper der er de forkerte steder eller ikke opfører sig korrekt, og en lang liste over patches der ønskes lavet kan ses her:
https://bugs.launchpad.net/ubuntuSom du kan se variere det der ønskes lavet en del. Nogle opdateringer til Ubuntu er selvfølgelig regulære sikkerhedsopdateringer som lukker et eller andet hul, eller et andet sikkerhedsrelateret problem, som fx at en virus kan afvikles. Men den grundlæggende sikkerhed ligger ikke i sikkerhedsopdateringer (eller manglen på samme), men derimod i opbygningen af systemet, og især hvordan du er logget på det. I Windows er du logget på som administrator, det er du ikke i Linux, og det gør den ufrivillige afvikling af skadelig kode (=virus) meget svært. Desuden installere man i Windows programmer fra mange forskellige kilder, og man har ikke en central vedligeholdelse af software som i bl.a. Ubuntu.
Og da opdateret software man kan stole på er et vigtigt skridt i at bekæmpe vira, betyder det at Ubuntus softwarehåndtering giver en stor fordel i forhold til Windows hvor du manuelt skal holde 10-20 programmer og drivere opdateret. Hvem gør overhovedet det?
Så der er så vidt jeg ved ikke noget enkelt eller kort svar, det er en blanding af flere ting der giver det gode resultat

Hilsen Nicky