Brug af skanner

Mange skannere er automatisk understøttet af Ubuntu, og bør være nemme at installere og bruge. Dette afsnit vil guide dig igennem hvordan du bruger din skanner og hvad du kan gøre, hvis Ubuntu ikke registrerer din skanner.

Virker min skanner med Ubuntu?

Der er tre måder at se, om din skanner virker i Ubuntu:

1. Tilslut den og prøv den! Hvis det er en nyere Universal Serial Bus-skanner (USB) skanner, så er det sandsynligt at den bare virker.

2. Kig på listen over skannere der understøttes i Ubuntu.

3. Kig på SANE-projektets liste af understøttet skannere. SANE er den software, der anvendes af Ubuntu til det meste af sin skannerunderstøttelse.

Brug af din skanner

For at skanne et dokument:

1. Placér det du ønsker at skanne på skanneren.

2. Klik på ProgrammerGrafikSimpel Skanning.

3. Alternativt, at trykke på skanknappen på skanneren bør også virke.

Hvad hvis den siger "Ingen tilgængelige enheder"?

Der er to mulige grunde til at få denne besked:

1. Din skanner er ikke understøttet i Ubuntu. For eksempel er de fleste paralleportsskannere og Lexmark All-in-One printer/scanner/fax ikke understøttet.

2. Driveren til din skanner bliver ikke indlæst automatisk.

Du kan muligvis få din skanner til at virke ved at installere en driver eller ændre nogle konfigurationsfiler. Bed om råd på Ubuntu Danmarks forum eller et lignende sted.

[Bemærk]

For visse scannere kan det være nødvendigt, først at tilslutte dem efter computeren er startet op, for at få dem til at fungere.

Manuel installation af skanner

Der er enkelte skannere som har ufuldstændige drivere fra Sane-projektet. De kan nogle gange anvendes, men det er ikke sikkert at alle egenskaber vil virke.

1. Installér pakken libsane-extras.

2. Tryk Alt+F2, tast gksudo gedit /etc/sane.d/dll.conf ind i boksen og klik Kør for at åbne SANE-driverfilen til redigering.

3. Slå den rette til din skanner til, ved at fjerne tegnet # som står foran navnet på driveren. Du kan blive nødt til at søge på internettet, for at finde ud af hvilken driver der er den rette.

4. Gem filen og åbne Xsane (ProgrammerGrafikXsane - billedskanning). Din skanner vil nu forhåbentlig virke.