Hvordan kan jeg afspille mine videoer?

Nogle videoformater, såsom Flash, QuickTime, og Windows Media Video, er omfattet af ophavsret, så understøttelse af dem kan ikke inkluderes i Ubuntu som standard. Du skal installere yderligere software for at kunne afspille video i de formater.

For at kunne afspille de mest almindelige proprietære formater i Totem-filmafspiller eller Firefox-webbrowseren, installér ubuntu-restricted-extras-pakken (se Begrænset Software for mere information).

Videofiler

(for eksempel QuickTime, Windows Media)

Hvis du forsøger at afspille en videofil, der ikke er understøttet, vil du blive spurgt om du ønsker at søge efter en egnet kodning. Klik Søg og vælg derefter, når vinduet Installer multimediekodning kommer frem, en af de viste kodninger på listen og klik Installer.

Hvis du bliver spurgt om bekræft installation af begrænset software, så har den kodning som kræves for at afspille din video måske nogle juridiske begrænsninger, som du bør kende til. Hvis du er af den opfattelse, at begrænsningerne ikke er gældende for dig, så tryk Bekræft for at fortsætte med installationen.

Når installationen er færdig, bør videoen begynde sin afspilning. Hvis ikke, så prøv at lukke videoen ned og starte den op igen.

Flashvideoer

(for eksempel Youtube, iPlayer)

Når du første gang forsøger at afspille en Flash-video i Firefox webbrowser, vil en bjælke øverst i vinduet oplyse, at Yderligere plugins er påkrævet for at vise alle former for media på denne side. Tryk på knappen Installer manglende plugins... og følg instruktionerne på skærmen for at installere en Flash-afspiller.

Du vil blive tilbudt flere afspillere. Adobe Flash Player er det officielle udvidelsesmodul, som burde tilbyde den bedste understøttelse af video. Desværre er det propritær software og kan som sådan ikke understøttes direkte af Ubuntu. Swfdec- og Gnashafspillerne er ikke propritære og understøttes derfor. Du vil måske også opdage, at de er mere stabile (giver færre problemer) end den officielle afspiller.

Streaming af video

(for eksempel RealVideo)

Den bedste måde at afspille videoer i formatet RealVideo er at installere den officielle RealPlayer software. Se Installering og konfigurering af RealPlayer for fuldstændige instruktioner.

Understøttelse af andre typer af streamingvideo kan tilføjes ved at følge instruktionerne for videofiler eller Flashvideoer. Hvis du har problemer med at vise en videostrøm i din webbrowser, højreklik på videoen og vælg Åbn med "Filmafspiller" hvis den mulighed er tilgængelig.

Videoer som ellers ikke er understøttet

Hvis ingen af de andre instruktioner i dette afsnit virker med en specifik video, så forsøg med en anden medieafspiller. VLC og MPlayer understøtter et stort antal formater; det anbefales at du forsøger med et af disse programmer.