Optagelse og redigering af video

Ubuntu udbyder en række programmer til optagelse og redigering af video.

• Et par mulige programmer til at lave sreencasts (optage skrivebordet), er

• Brug

• Brug

• Kdenlive, Kino, and PiTiVi Video Editor are some of the programs available to edit video.

Kdenlive er et multi-track-videoredigeringsprogram som understøtter af en række videokameraer og kameraer. Det indeholder guides og mærker til at organisere tidslinjer, understøtter en lang række kodninger og formater, og kan bruge flere forskelige medieformer såsom, video, lyd og billeder.

Kino er en video redigering der fungere godt med Firewire-optagelse (IEEE-1394), VTR-kontrol, og optagelse til bage på kamera. Den optager video til disk i Raw DV og AVI format, i både type-1 DV og type-2 DV (adskilt lyd strøm) kodning.

PiTiVi Video Editor er et simpelt og letalvendenigt program til videoredigering.

• DeVeDe is a DVD authoring application capable of creating DVD discs which can be played in set-top DVD players.

• Blandt andre interessante programmer til optagelse og redigering af video kan nævnes

Flere programmer til optagelse og redigering af video er tilgængelig fra Ubuntu Softwarecenter eller Synaptic - pakkehåndtering. Se afsnittet