Transportable musikafspillere

Ubuntu virker med de fleste mobile lydafspillere, inklusiv iPods. Det eneste du normalt skal gøre er at slutte afspilleren til din computer og så bruge Rhythmbox til at kopiere sangene til og fra afspilleren. Afspilleren bør vise sig i Enhedsafsnittet af listen som befinder sig under Afspilknappen. Se Rhythmbox musikafspiller manual for yderligere information.

iPod

Ubuntus standardprogram til musikhåndtering, Rhythmbox (ProgrammerLyd og VideoRhythmbox musikafspiller), virker med iPods af første til femte generation, herunder iPod mini, iPod Photo, iPod Shuffle, iPod nano og iPod Video. Rhythmbox kan overføre musik til disse iPods og oprette afspilningslister.

Programmerne Banshee, Amarok og gtkpod kan også overføre musik til og fra disse iPod-enheder. Disse programmer har også mulighed for at overføre billeder og videoer, kodet i iPod-kompatible formater, til og fra iPods af første til femte generation

Hverken iPod Touch eller iPhone er officielt understøttet af nogen Linux-musikhåndteringsprogrammer på dette tidspunkt.

For yderligere information om brugen af iPods og iPhones med Ubuntu kan findes i Ubuntu-fællesskabets dokumentation til bærbare enheder.

MTP-medieafspillere

En række af MP3-afspillere, som dem, der er fremstillet af Samsung bruger Media Transfer Protocol (MTP). Når disse enheder bruges i Windows med den korrekte driver, vil de ofte fremstå som en medieenhed, men kan tilgås som en USB-enhed.

Ubuntu understøtter disse enheder, men kræver to trin:

1. Installér mtpfs og mtp-tools-pakkerne.

2. Åbn ProgrammerLyd & VideoRhythmbox musikafspiller.

3. Klik RedigérModuler

4. Afkryds Bærbar afspillere - MTP-modulet.

5. Klik på Luk.

Din enhed vil nu blive nu vist i venstre side under Enheder, når den er forbundet til computeren.