Min mikrofon virker ikke eller er for lav

 • Undersøg om mikrofonen er forbundet til den korrekte indgang

  De fleste computere har tre eller flere enslignende lydindgange, så du bør undersøge om mikrofonen er indsat i den korrekte. Den er normalt farvet lyserød og har et mikrofonikon ved siden af sig.

  I sjældne tilfælde, så virker stik ikke som de er mærket. For eksempel kan dit mikrofonstik fungere som Linje ud og omvendt. Hvis det er tilfældet, så prøv dig frem ved hjælp af udelukkelsesmetoden til du finder det korrekte mikrofonstik.

 • Undersøg om mikrofonen er slukket i opsætningen

  Mikrofonens indgang kan være slået fra eller lydstyrken reduceret i systemopsætningen.

  1. Klik på højtalerikonet på panelet øverst på din skærm, og vælg Lydindstillinger.... Hvis du ikke har en højtaler ikon på dit panel, så tryk i stedet Alt+F2, skriv gnome-volume-control og tryk på Kør.

  2. Klik på fanen Input når Lydindstillinger åbner, og sikre dig at din mikrofon er valgt som enheden for input. Sørg dig at mikrofonen ikke er sat til stille og at input volumen er sat til et tilstrækkeligt niveau. Hvis din primære input enhed er et lydkort (til en mikrofon med et lille jack-stik) så sikre dig at den korrekte port er valgt under menuen Konnektor.

  3. Sørg for at din input enhed er på listen under fanen Hardware. Er den det, så se efter at Profil er sat til det korrekte input for enheden. Hvis din enhed ikke er på listen, er enheden enten ikke korrekt forbundet til computeren eller lydkortet/mikrofonen er ikke en understøttet som input enhed.

 • Undersøg lydstyrkekontrollen på mikrofonen

  Nogle mikrofoner har en integreret lydstyrkekontrol. Undersøg om lydstyrkekontrollen er skruet op på din mikrofon.

 • Undersøg lydstyrkekontrollen i optagelsesprogrammet

  Nogle programmer tillader dig at ændre lydstyrken på mikrofonen indefra programmet. Undersøg lydstyrkeopsætningen i det program du anvender.