Lyt

Du kan bruge Rhythmbox (ProgrammerLyd & videoRhythmbox musikafspiller) og Filmafspiller (ProgrammerLyd & videoFilmafspiller) for at høre musik på din computer.

Lydfiler vil åbne i Filmafspiller, når der dobbeltklikkes på dem, men Rhythmbox er bedre til at håndtere store musiksamlinger.

Rhythmbox er også i stand til at afspille lyd-cd'er og håndtere MP3-afspillere. Programmet bør åbne automatisk, når du indsætter en cd.

Se Rhythmboxmanualen for yderligere information.

Hvordan kan jeg forhindre cd'er fra at blive afspillet, når jeg indsætter dem?

Rhythmbox bør automatisk begynde at afspille en cd, når du indsætter den i dit cd-drev.

For at forhindre dette i at ske, så åbn din hjemmemappe ved at klikke på StederHjemmemappe på panelet i toppen af skærmen. Klik så på RedigerIndstillingerMedia og ændr Cd-lyd indstillingen til Gør ingenting. Tryk til sidst på Luk.

Se Nautilus Preferences article for yderligere information.

Sangnavne/omslag mangler/er forkerte for nogle sange

Programmer til musikafspilning henter omslag og anden information om sangene på internettet. Hvis sangnavne eller omslag mangler så vær sikker på, at du er forbundet til internettet.

Nogle gange vil din musikafspiller ikke være i stand til at identificere en bestemt sang eller et album korrekt. Hvis dette er tilfældet, kan du tilføje de korrekte oplysninger manuelt ved hjælp af et mærkeværktøj såsom Cowbell eller EasyTAG. Nogle musikafspillere, såsom Rhythmbox og Banshee har deres eget mærkeværktøj inkluderet.

Hvis kun albumomslag mangler fra et album:

1. Find et billede af omslaget på internettet. Amazon og andre musikforretninger har ofte billeder af omslag; højreklik og vælg Gem billede som for at gemme billedet på din computer.

2. Omdøb billedet til cover.jpg og kopier det til mappen som indeholder sangene fra albummet.

3. Rhythmbox og andre musikafspillere børe vise det korrekte omslag, når en sang fra albummet bliver afspillet.

Rhythmbox og nogle andre musikafspillere lader dig trække et billede hen på det vindue, som viser omslaget og ændre eller tilføje et omslag for et album.