Hent musik på internettet

Mange internetsider, der giver dig mulighed for at købe musik og hente den ned på din computer, er designet til kun at arbejde med Microsoft Windows. Som en følge deraf vil nogle tjenester derfor ikke virke med Ubuntu.

Ubuntu er i stand til at afspille de fleste lydformater, inklusiv MP3, WMA og AAC. Ubuntu understøtter dog ikke de forskellige DRM-udgivelser (Digital Rights Management), som butikker undertiden anvender for at begrænse adgangen til deres musik. Hvis du henter lydfiler som er DRM-begrænset, så må det forventes, at de ikke virker i Ubuntu. Specielt skal nævnes, at næsten al musik fra iTunes musikbutik er DRM-begrænset og derfor ikke kan afspilles.

Rhythmbox her tre musik butikker som giver dig adgang til et ekstremt stort katalog af musik med flere forskellige licens valg. Åbn det med ProgrammerLyd og videoRhythmbox musikafspiller.

[Vink]

Se Rhythmboxmanualen for yderligere information om brugen af Rhythmbox.

Jamendo butikken

Jamendo butikken sælger fri, lovlig og ubegrænset musik udgivet under de seks licenser fra

Magnatune-butik

Magnatune butikken sælger musik fra uafhængige musikere. De arbejder direkte med kunstnerene og håndplukker de tilgængelige sange. Deres katalog er sammensat af højkvalitet musik uden DRM (ingen kopibeskyttelse), og dækker en bred vifte af genres fra klassisk og jazz til hip hop og hård rock. Du kan gennemse kataloget og afspille sange ved at vælge Magnatune fra listen af Butikker i sidepanelet. Yderligere informationer om deres kataloger og abonnementservice kan findes på Magnatune hjemmesiden.

Ubuntu Ones musikbutik

Ubuntu One Music Store sælger musik fra større og mindre pladeselskaber rundt om i verdenen. Butikken tilbyder DRM fri (ingen kopibeskyttelse) sange kodet i enten højkvalitets MP3- eller ACC-format. Ubuntu kommer ikke med understøttelse af MP3-afspilning, men butikken vil gratis og automatisk installere den nødvendige afkoder. Du kan gennemse kataloget, spille udsnit, og købe sange ved at vælge Ubuntu One fra listen af Butikker i sidepanelet.

Ubuntu One Music Store er integreret med Ubuntu One-tjenesten. En Ubuntu One-konto er påkrævet. Alle køb overføres til dit personline lager i skyen og kopiers derefter til alle dine computere. Udbuddet af musik vil varierer alt efter hvor i verdenen du bor. Yderligere infomation om Ubuntu One Music Store kan findes på Ubuntu One hjemmesiden.