Andre internetprogrammer

Internettet har meget mere at tilbyde udover at surfe hjemmesider, e-post og chat. Ubuntu indeholder et udvalg af andre programmer for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af internettet.

Peer-to-peer netværk

Peer-to-peer (P2P) netværk er en måde at dele filer, musik og videoer mellem mennesker verden rundt.

En populær P2P-ydelse er BitTorrent, og BitTorrent-håndtering er inkluderet i Ubuntu som standard. Find en fil af typen .torrent på internettet, klik på den i Firefox Web Browser, og Transmission BitTorrent-klient bør starte automatisk.

Åbn Transmission BitTorrent-klient, vælg ProgrammerInternetTransmission BitTorrent-klient, for at genstarte en download.

Et alternativt P2P-program er aMule fildelings-klienten.

 1. Installer pakken amule.

 2. Vælg ProgrammerInternetaMule for at åbne aMule.

Nyhedslæsere

Du kan automatisk modtage nyhedsopdateringer fra internettet. Der er flere forskellige typer af nyhedstjeneste at vælge imellem:

 • Usenet er en af de ældste og giver dig mulighed for at diskutere nyheder og andre emner med folk fra hele verden. Pan er en nyhedslæser, der fungerer med Usenet.

  Installér pakken pan og vælg ProgrammerInternetPan nyhedsgruppe-læser for at starte Pan.

 • RSS feeds er en populær metode til automatisk at modtage regelmæssige nyhedsopdateringer og artikler. Liferea Feed Reader er en RSS-feed-læser med mange nyttige funktioner.

  Installer pakken liferea og vælg derefter ProgrammerInternetLiferea Feed Reader for at starte Liferea.

Opret nyhedsfeeds med Liferea

Dette afsnit vil dække en grundlæggende procedure til at tilføje nyhedsfeeds til Liferea. Start Liferea ved at vælge ProgrammerInternetLiferea Feed Reader

 1. Hvis du er bag en proxy, skal du vælge ToolsPreferencesProxy og indtaste dine proxy-indstillinger, og klikke på knappen Close,

 2. Tryk New Subscription på Lifereas værktøjslinje,

 3. Tryk på knappen Advanced,

 4. Indtast adressen på RSS-feed'et i feltet Source,

 5. Tryk på knappen OK for at fuldende proceduren.

 6. Når du har oprettet nyheds-feedet, skal du klikke på knappen Update All på værktøjslinjen for at opdatere alle dine nyhedskilder.