Send og modtag e-post

E-post er en af de mest populære måder at kommunikere over internettet. Ubuntu indeholder alle de værktøjer, du har brug for, når du skal sende, modtage og organisere e-post.

Evolution er standardprogrammet til e-post og det kan opfylde alle dine behov for håndtering af e-post, kontaktpersoner, opgaver og kalendere. Evolution er integreret med uret i panelet, hvilket giver dig adgang til din opgaveliste med ét enkelt klik.

Evolution kan åbnes ved at klikke på ProgrammerKontorEvolution E-post og Kalender.

Læs manualen til Evolution for at få hjælp med at bruge Evolution.

Filtrering af spam

Bogofilter klassificerer post som uønsket post (også kendt som spam) ved at analysere beskeden statistisk, og kan lære af valg foretaget af brugeren. Denne teknik kaldes Bayesian-filtrering, du kan finde flere informationer om dette her:

Evolution kan automatisk konfigureres til at bruge Bogofilter.

• Installer pakken Bogofilter.

• Åbn ProgrammerKontorEvolution E-post og Kalender.

• Aktiver spam-filter ved at vælge RedigérIndstillingerE-post-indstillingerSpamKontrollér indgående post for spam.

• Tænd Bogofilter-udvidelsen ved at vælge RedigérUdvidelsesmoduler.

Bogofilter vil nu begynde at lære hvad der er spam, baseret på de beskeder du markerer. For at markere en meddelelse som spam, skal du vælge BeskedMarkér somSpam.

Alternative e-post-programmer

Du kan også bruge Mozilla Thunderbird til e-post. Installer pakken thunderbird.

For at starte Thunderbird, vælg ProgrammerInternetMozilla Thunderbird Mail/Nyheder.

At skifte til Mozilla Thunderbird som dit foretrukne e-post-program:

1. Vælg SystemIndstillingerForetrukne programmer

2. Klik på rullegardinmenuen Postprogram og vælg Thunderbird.

3. Hvis Thunderbird ikke er nævnt ovenfor, så klik på indstillingen Tilpasset. Skriv Thunderbird %s i tekstboksen Kommando og Luk.