Trådløs

Sådan forbindes der til et trådløst netværk:

1. Kontrollér at din trådløse enhed er tændt.

2. Klik på ikonet for Netværkshåndtering i systemets statusfelt.

3. Tryk på det netværk du ønsker at forbinde til, under Trådløse netværk.

Hvis du tidligere har tilsluttet til netværket, vil Ubuntu automatisk oprette forbindelse til dette netværk, når det er tilgængeligt.

Hvis det er første gang du opretter forbindelse til et netværk, kan det være nødvendigt at udfylde sikkerhedsinformationer. Hvis det er tilfældet, vil der blive åbnet en dialogboks åben. Indtast din sikkerhed informationer som følger.

1. I de fleste tilfælde vil sikkerhedstypen blive fundet automatisk. Hvis ikke, skal du vælge sikkerhedstypen fra listen Trådløs sikkerhed. Dette vil afhænge af, hvordan det trådløse netværk er sat op. Nogle eksempler på sikkerhedstyper er WEP, WPA og LEAP.

2. Indtast adgangskoden, nøglen, eller andre autorisationsinformationer efter behov. I disse er der normalt forskel på store og små bogstaver. Hvis du ikke kender din nøgle, er den ofte skrevet på bunden af din trådløse ruter.

3. Klik på Tilslut. Hvis du igen bliver spurgt om dine sikkerhedsinformationer, har du muligvis indtastet dem forkert, eller der kan være problemer med din trådløse opsætning.

[Bemærk]

Hvis du har en kabelbaseret netværksforbindelse samt en trådløs forbindelse, vil den kablede blive brugt som standard.