Mobilt bredbånd

Ved Mobilt bredbånd forstås enhver form for høJhastighedsforbindelse til internettet, som leveres af en ekstern enhed såsom en 3G USB-enhed eller en mobiltelefon med indbygget HSPA/UMTS/GPRS-dataforbindelse. Nogle bærbare computere er for nylig blevet produceret med mobile bredbåndsenheder indbygget fra starten.

De fleste Mobile bredbåndsenheder bør automatisk blive genkendt når du slutter dem til din computer. Ubuntu vil bede dig om at konfigurere enheden.

  1. Når du tilslutter enheden vil guiden Ny mobil bredbåndsforbindelse automatisk blive åbnet.

  2. Klik på Næste og indtast dine oplysninger, herunder det land hvor din mobile bredbåndsenhed blev udstedt, netværksudbyderen og forbindelsestypen (f.eks. Abonnement eller Forudbetalt).

  3. Giv din forbindelse et navn (det er op til dig hvad navn du vælger), og klik på Anvend.

  4. Din forbindelse er nu klar til brug. Klik på ikonet for Netværkshåndteringen øverst til højre i panelet, og vælg din nye forbindelse for at forbinde.

  5. Venstreklik på ikonet for Netværkshåndteringen øverst til højre i panelet og klik på Afbryd for at afbryde forbindelsen.

Hvis du ikke bliver bedt om at konfigurere enheden når du tilslutter den, kan den stadig være blevet genkendt af Ubuntu. I sådanne tilfælde kan du tilføje forbindelsen manuelt.

  1. Højreklik på ikonet for Netværkshåndtering i systemets statusfelt og klik på Redigér forbindelser...

  2. Vælg fanen Mobilt bredbånd.

  3. Klik på Tilføj.

  4. Dette vil åbne guiden Ny mobil bredbåndsforbindelse. Indtast dine oplysninger som beskrevet ovenfor.