Hvad er Linux?

Linux-kernen er hjertet i Ubuntu-operativsystemet. En kerne er en vigtig del af ethvert operativsystem, da den skaber en kommunikationsbro mellem hardware og software.

Linux blev bragt til live i 1991 af en finsk studerende ved navn Linus Torvalds. På det tidspunkt kunne det kun køre på i386-systemer, og det var egentlig en uafhængigt skabt kloning af UNIX-kernen, som havde til hensigt at udnytte den dengang nye i386-arkitektur.

I dag kører Linux på stort set alle moderne computerarkitekturer, takket være en stor udviklingsindsats af folk fra hele verden.

Linux-kernen har fået en ideologisk betydning såvel som en teknisk. Der er et helt fællesskab af mennesker, som tror på principperne omkring fri software, og som bruger deres tid på at gøre åben kildekode-teknologi så god som muligt.

Folk i dette fællesskab skabte grobund for initiativer som f.eks. Ubuntu, standardkomitéer der former internettets udvikling, organisationer som f.eks. Mozilla Foundation som er ansvarlige for skabelsen af Firefox og utallige andre softwareprojekter, som du næsten helt sikkert har haft glæde af førhen.

Ånden i åben kildekode, ofte tilskrevet Linux, påvirker programmører og brugere overalt til at skabe og vedligeholde fællesskaber med fælles mål.