Indstillinger for internetforbindelse

De indstillinger for internetforbindelse der er relevante for dig vil afhænge af hvilken type og leverandør af din internetforbindelse. Din leverandør vil generelt set være i stand til at rådgive dig om de relevante indstillinger, hvis du støder på vanskeligheder med selv at finde dem.

[Bemærk]

Hvis du er tilsluttet til internettet ved brug af et netværk eller en router, se “Indstillinger for netværk” for instruktioner.

Opkaldsinternetforbindelse

Nedenfor finder du en liste af generelle indstillinger, som du sandsynligvis vil få brug for:

• Brugernavn

• Adgangskode

• Opkaldsnummer

Du kan også få brug for følgende information:

• Nummer til at ringe ud

• Opkaldstype (tone eller impuls)

• Godkendelsestype

Bredbåndsinternetforbindelse

Nedenfor finder du en liste af generelle indstillinger, som du sandsynligvis vil få brug for:

• Brugernavn

• Adgangskode

• Kalder telefonnummer

• Forbindelsestype (som regel PPPoE eller PPPoA)

Det er muligt at du også for brug for følgende tekniske information, der bør være tilgængelig fra din internetudbyder:

• IP-adresse og undernetmaske

• DNS-server, gateway IP-adresse eller DHCP-server

• VPI/VCI

• MTU

• Indkapslingstype

• DHCP-indstillinger

Indstillinger til proxyserver

Hvis du opretter forbindelse til internettet via en proxyserver, skal du gøre lave et notat om nogle oplysninger om proxyserveren, for at Ubuntu kan oprette forbindelse til internettet.

1. Tryk StartKontrolpanel.

• Hvis Kontrolpanelet har en lilla baggrund, skal du trykke på Netværks- og InternetforbindelserInternetindstillinger.

• Hvis Kontrolpanelet har en hvid baggrund, skal du trykke på Internetindstillinger.

2. Tryk på LAN-indstillinger... under fanen Forbindelser.

3. Hvis der er markeret ud for Brug en proxyserver til LAN, betyder det, at du opretter forbindelse til internettet via en proxyserver.

4. Tryk Avanceret og gør et notat om indholdet af kasserne på skærmen, der vises. Disse er dine proxyindstillinger.