E-post og kontoindstillinger

Du kan bruge den samme e-mail-konto i Ubuntu, som du har gjort under Windows. Hvis du har en webbaseret e-postkonto, skal du bare kunne få adgang til det ved hjælp af en webbrowser, som du ville have gjort i Windows. Ellers skal du notere følgende oplysninger, så du kan genskabe dine kontoindstillinger på Ubuntu:

• E-postadresse

• Adgangskode

• POP3- eller IMAP-server

• SMTP-server

• Godkendelsesmetode

Instruktionerne til at eksportere e-post og e-postkontoindstillinger er specifikke for bestemte programmer. Instruktioner til nogle populære e-postklienter er givet i de følgende afsnit, brugere af andre programmer kan finde en vejledning der er relevante for deres e-postprogram på Ubuntu Ubuntu fældeskabs hjælpe hjemmesiden.

Microsoft Outlook Express

Disse instruktioner er beregnet til brugere af Microsoft Outlook Express 6. Hvis du bruger en anden version af Outlook Express, kan du finde en vejledning specifik for den pågældende version af Ubuntu fællesskab hjælpehjemmesiden.

Eksportering af adressebogen

1. Åben Outlook Express og tryk FilerExporterAdressebog...

2. Eksportværktøj til Adressekartotek vil starte. Vælg indstillingen Tekstfil (semikolonseparerende værdier) og tryk derefter på Eksporter.

3. Gem filen et sted du kan huske. Giv filen et beskrivende navn, f.eks e-post-adressebog.csv, og tryk Næste.

4. Vælg de detaljer fra adressebogen, som du ønsker at eksportere. Hvis du er usikker, så afkryds alle muligheder. Tryk derefter på Udfør.

5. Du vil modtage en besked om, at Eksport af adressekartoteket er gennemført.. Tryk OK og derefter Luk. Din adressebog, skulle nu være blevet korrekt eksporteret.

Eksport af e-post fra Outlook Express

Fordi Microsoft Outlook Express ikke er i stand til at eksportere sine e-post til et mellemliggende format, skal du installere et andet stykke software for at eksportere dine e-mail.

Se “Forberedning af e-post til eksport med Mozilla Thunderbird” for instruktioner om at importere din e-post til Mozilla Thunderbird programmet, der giver mulighed for eksport af dine meddelelser.

Microsoft Office Outlook

Disse instruktioner er beregnet til brugere af Microsoft Office Outlook 2003. Hvis du er en bruger af en anden version af Outlook, kan du finde en vejledning specifikt for denne version på wiki'en.

Eksport af alle Outlook data

[Pas på]

Denne metode kan være upålidelig og bør kun anvendes til sikkerhedskopieringsformål.

1. Åbn Outlook og tryk FunktionerIndstillinger...

2. Vælg fanen Konfiguration af e-mail og tryk Datafiler...

3. En skærm ved navn Outlook-datafiler vil blive vist. Vælg den første fil i listen, skriv navnet ned, og tryk Åbn mappe...

4. Der vil blive åbnet en mappe. Inden du går videre, skal du lukke Outlook - i vinduet Outlook-datafiler skal du trykke Luk, derefter skal du trykke OK eller Annuller i vinduet Indstillinger. Luk nu Outlook.

5. Find nu filen du havde valgt i Outlook i den netop åbnede mappe. Hvis du har problemer med at finde filen, kan du kigge efter typen Office-datafil eller filtypenavnet .pst.

6. Kopier filen til den placering, du bruger til at gemme dine eksporterede indstillinger.

7. Gentag denne proces for alle de filer der var vist i Outlook-datafiler vinduet.

Eksportér dine kontakter

1. Åbn Outlook og tryk på FilerImporter og eksporter...

2. Guiden Import og eksport starter. Vælg punktet Eksporter til en fil og tryk derefter på Næste.

3. Vælg Kommaseparerede værdier (DOS) og tryk Næste

4. Vælg mappen Kontaktpersoner og tryk Næste. Vælge derefter hvor du vil gemme filen, og tryk Næste.

5. Et vindue med Følgende handlinger vil blive udført vil blive vist. Tryk Udfør for at eksportere dine kontaktpersoner til den placering, du valgte i forrige trin.

Eksport af din kalender

1. Åbn Outlook og tryk på FilerImporter og eksporter...

2. Guiden Import og eksport starter. Vælg punktet Eksporter til en fil og tryk derefter på Næste.

3. Vælg Kommaseparerede værdier (DOS) og tryk Næste

4. Vælg mappen Kalender og tryk Næste. Vælg derefter hvor du vil gemme filen og tryk Næste.

5. Et vindue med Følgende handlinger vil blive udført vil blive vist. Tryk Udfør for at eksportere dine kontaktpersoner til den placering, du valgte i forrige trin.

Eksport af e-post

[Bemærk]

Du behøver ikke at eksportere e-postbeskeder, hvis du bruger IMAP til at hente e-post fra din e-postserver - beskederne ligger stadig lagret på serveren. Du behøver kun at eksportere e-postbeskeder, hvis du bruger POP3 til at hente e-post fra din e-postserver. Dette skyldes at beskederne som standard ikke vil blive liggende på serveren, efter de er hentet til din computer, når du bruger POP3.

Fordi Microsoft Outlook ikke er i stand til fuldt ud at eksportere sine e-post til et anvendeligt mellemliggende format, skal du installere et andet stykke software for at eksportere din e-post.

Se “Forberedning af e-post til eksport med Mozilla Thunderbird” for instruktioner om at importere din e-post til Mozilla Thunderbird programmet, der giver mulighed for eksport af dine meddelelser.

Forberedning af e-post til eksport med Mozilla Thunderbird

Fordi nogle e-postklienter (f.eks Microsoft Outlook og Microsoft Outlook Express) ikke gemmer deres mails i et standardformat, skal et ekstra stykke software anvendes til at konvertere e-posten før eksport. Mozilla Thunderbird er et gratis, open source-program som er i stand til at gøre dette.

Nedenstående instrukser forklarer hvordan du får Thunderbird, og derefter bruger det til at forberede e-post-beskeder til eksport:

1. Åbn en webbrowser og gå til Mozilla Thunderbird hjemmesiden. Følg linket for at hente Mozilla Thunderbird.

2. Når overførslen er færdig, skal du køre installationspakken. Følg instruktionerne for at installere Thunderbird.

3. Start Mozilla Thunderbird, når installationsprogrammet er færdigt. Du vil blive mødt med Import guide. Følg instruktionerne for at importere alle indstillinger - dette vil importere dine e-post og nogle andre data.

4. Hvis Import guiden ikke vises, skal du trykke på FunktionerImporter... og vælge E-mail. Følg vejledningen for at importere din e-post.

Når al din e-post er blevet importeret, skal du lave en kopi af det til eksport. Se “Eksport af e-post-beskeder fra Mozilla Thunderbird” for instruktioner om, hvordan du gør dette.

Eksport af e-post-beskeder fra Mozilla Thunderbird

Disse instruktioner er beregnet til brugere af Mozilla Thunderbird og brugere af Outlook og Outlook Express, der har eksporteret deres mail til Thunderbird (se “Forberedning af e-post til eksport med Mozilla Thunderbird”).

1. Tryk på StartKør, skriv %AppData%\Thunderbird\Profiles\ i boksen, og tryk derefter på OK. En mappe vil åbne.

2. I den nyåbnede mappe, skal du finde en anden mappe med et navn, der mest består af tilfældige tegn, for eksempel fyhsxlr3.default. Åbn denne mappe.

3. Find en mappe med navnet Mail i denne mappen. Vælg mappe, og kopiér den til et sikkert sted.

4. Lav en sikkerhedskopi af den mappe, du lige har kopieret, når du skifter til Ubuntu. Denne mappe indeholder alle dine e-postmapper fra Thunderbird, i mbox-formatet.