Filer

Du vil sikkert gerne flytte dine filer til din hjemmemappe. Det anses for god praksis at gemme alle dine personlige filer (såsom dokumenter, billeder, musik og lignende) i din hjemmemappe. Så de alle er på en let-tilgængelige placering.

For at få adgang til din hjemmemappe, skal du trykke på StederHjemmemappe. Du vil muligvis finde det nyttigt at have separate mapper til forskellige typer af filer, og nogle mapper kan allerede findes som standard, såsom Dokumenter, Musik, Billeder og Videoer. Dette vil medvirke til at holde ting organiseret, og du vil være i stand til at finde dine filer hurtigere og nemmere, hvis de er kategoriseret på denne måde. Du kan oprette nye mapper i din hjemmemappe ved at trykke FilOpret mappe.

Hvordan du kopierer dine filer fra Windows til din hjemmemappe, vil afhænge af hvordan du besluttede at opbevare dine filer fra Windows. Se “Flyt dine data på sikker vis” for yderligere information om dette. Uanset hvordan valgte at opbevar dine filer, er fremgangsmåden for at overføre dem, meget enkel. For en cd eller dvd for eksempel, skal du bruge følgende fremgangsmåde:

1. Indsæt disken i drevet på din computer. Efter et kort stykke tid, burde et disk-ikon vises på skrivebordet.

2. Dobbeltklik på ikonet for at se indholdet af disken.

3. Sikre dig, at din hjemmemappe er åben i et andet vindue. Du kan åbne din hjemmemappe ved at klikke FilNyt vindue.

4. I det vindue der svarer til den disk du har indsat, skal du trykke RedigérVælg alt. Dette vil markere hele indholdet af disken.

5. Tryk på RedigérKopiér for at lave en kopi af alle valgte filer.

6. I det vindue, der svarer til din hjemmemappe, skal du trykke RedigérIndsæt for at kopiere alle filerne til din hjemmemappe. Hvis du har mange filer, kan dette tage lang tid.

7. Når kopieringprocessen er færdig vil dine fil være tilgængelige som normalt.

Import af fotos

Ubuntu inkluderer F-Spot fotohåndteringen, som du kan bruge til at organisere alle dine billeder.

1. Åbn din hjemmemappe, og åbn derefter mappen Billeder. Hvis den ikke eksisterer, kan du oprette mappen ved først at trykke på FilOpret mappe og dernæst skrive Billeder.

2. Kopier alle dine billeder til mappen du lige har oprettet.

3. Tryk på ProgrammerGrafikF-Spot fotohåndtering for at starte F-Spot.

4. Vinduet Importér bør være synligt. Hvis ikke, skal du trykke på knappen Importér, eller gå til FotoImportér... for vise det.

5. Fjern markeringen ud for Kopiér filer til fotomappen, for at forhindre at der bliver gemt to kopier af dine billeder.

6. Vælg Vælg mappe fra feltet Importkilde. Vælg mappen Billeder i din hjemmemappe ved at klikke på den én gang.

7. Tryk på Importér for at starte importeringen. Afhængig af hvor mange billeder du har, kan dette tage et stykke tid.

Import af musik

Et andet nyttigt program som er installeret som standard i Ubuntu er Rhythmbox musikafspiller. Dette giver dig mulighed for at organisere og afspille al din musik.

1. Åbn din Hjemmemappe, og åbn derefter mappen Musik. Hvis den ikke eksisterer, kan du oprette mappen ved første at trykke på FilOpret mappe og dernæst skrive Musik.

2. Kopier alle dine musikfiler til mappen du lige har oprettet.

3. Tryk på ProgrammerLyd og videoRhythmbox musikafspiller for at starte Rhythmbox.

4. Tryk på MusikImportér mappe... for at begynde at importere din musik. Vinduet Importér folder til bibliotek vises.

5. Klik på Musik mappen i din hjemmemappe for at markere den, og tryk derefter på Åbn for at importere alt spilbart musik i denne mappe til Rhythmbox.

6. Import processen kan tage et stykke tid, afhængig af hvor mange musikfiler du har. Når den er færdig, kan du organisere og afspille din musik ved hjælp af Rhythmbox.

Rhythmbox vil advare dig, hvis det støder på en fil den ikke kan afspille. Det vil sandsynligt være fordi understøttelse af lydformatet den bruger, ikke er installeret i øjeblikket. Se “Konvertering af ikke-understøttede lydformater” for yderligere information om dette.