Kapitel 8. Hvor for er alle programmerne gratis?

På nuværende tidspunkt er alt software i Ubuntu Softwarecenteret gratis.

Det meste af denne software er udviklet som open source, hvilket betyder at alle har lov til at ændre det og genudgive det for en vilkårlig pris. Ubuntu-udviklere, Debian-udviklere, og andre pakker softwaren der er tilgængelig i Ubuntu Softwarecenteret, og gør den gratis tilgængelig for dig.

I en fremtidig udgave af Ubuntu, vil softwarecenteret også muliggøre køb af software.