Kapitel 5. Hvorfor beder den mig om at fjerne flere programmer på en gang?

Nogle gang hvis du prøver at fjerne et emne, vil Softwarecenteret advare dig om at andre emner også vil blive fjernet. Der er to hovedårsager til dette.

• Hvis du fjerne et program, vil alle tilføjelser eller alt tilbehør til programmet normalt også blive fjernet.

• Flere programmer bliver nogle gange udbudt som en enkelt pakke. Hvis ethvert af dem er installeret, vil de alle være installeret. Og hvis ethvert af dem fjernes, vil de alle blive fjernet. Ubuntu Softwarecenter kan ikke fjerne dem enkeltvis, fordi den ikke har instruktioner for hvordan de skal separeres.

Du kan bruge Hovedmenu-indstillingerne til at skjule uønskede emner uden af fjerne dem fra computeren. I Ubuntu, kan du finde Hovedmenu under SystemIndstillinger. På Ubuntu Netbook Edition, er den under VærktøjerIndstillinger.