Udskrivning

De fleste printere understøttes automatisk af Ubuntu. Programmet Printeropsætning giver dig mulighed for at tilføje printere, samt redigere deres indstillinger. Du kan også bruge dette program til at dele printeren med andre computere på netværket, deaktivere printeren, eller genstarte den.

Lokal udskrivning

En lokal printer er en der er forbundet direkte til din computer (i modsætning til en netværksprinter, der omtales i følgende afsnit).

For at tilføje en ny lokal printer, skal du slutte printeren til computeren og tænde den. De fleste printere vil automatisk blive opdages og konfigureret. Når printeren opfanges, vil et printer ikon blive vist i statusfeltet, og efter at have ventet et øjeblik, bør du få en pop op med teksten Printer tilføjet.

Hvis din printer ikke blev genkendt efter kort tid er du nødt til at foretage følgende:

1. Få fat i modelnavnet for din printer.

2. Sørg for at printeren er tændt.

3. Vælge SystemAdministrationUdskrivning.

4. Tryk på knappen Ny eller vælg ServerNyPrinter.

5. Din printer skulle bliver genkendt automatisk. Er dette tilfældet, klik Næste og derefter Anvend.

6. Til sidst kan du angive en beskrivelse og placering af din printer.

Hvis din printer ikke blev genkendt automatisk, kan du prøve at vælge port og printerdriver manuelt. Nogle printere har brug for yderligere opsætning. Søg i databasen LinuxPrinting.org eller se Printersiden på Ubuntus wiki for informationer om din printer.

Netværksudskrivning

Du kan også indstille dit Ubuntusystem til at sende udskriftsjob til en netværksprinter. Netværksprintere er placeret et sted på netværket. For at indstille en netværksprinter:

1. Få fat i modelnavnet for din printer.

2. Sørg for at printeren er tændt.

3. Vælge SystemAdministrationUdskrivning.

4. Tryk på knappen Ny eller vælg ServerNyPrinter.

5. Udfold Netværksprinter.

6. En liste af genkendte printere vises. Hvis din ønskede printer vises, skal du vælge denne. Hvis printeren er direkte forbundet til en Windows-maskine på dit netværk, skal du vælge Windows Printer via SAMBA. Ellers skal du vælge den protokol, printeren bruger til at kommunikere, eller klikke Find netværksprinter for manuelt at indtaste et værtsnavn eller IP.

7. Klik på Næste og udfyld detaljerne for netværksprinteren.

8. Tryk på Anvend.

9. Til sidst kan du angive en beskrivelse og placering af din printer.

[Bemærk]

Hvis du ikke kender protokollen eller detaljerne for din netværksprinter bør du rådføre dig med din netværksadminstrator.

Afprøvning af en printer

For at kontrollere om printeren fungere korrekt:

1. Vælge SystemAdministrationUdskrivning.

2. Højre-klik på printerens navn i listen.

3. Klik Egenskaber.

4. Under fanebladet Indstillinger, Klik Udskriv testside. En side vil derefter blive udskrevet hvis printeren fungerer korrekt.

Hvordan kontrollerer jeg blækbeholdningen på min printer?

For at finde ud af hvor meget blæk der er tilbage i din printer, følg instruktionerne der gælder for din printer:

• Hewlett-Packard-printere (HP): Tryk Alt+F2, skriv hp-toolbox og klik Kør. Vælg Supplies fanebladet i HP Device Manager vinduet, som viser en oversigt af blækniveauerne.

• Epson- og nogle Canon-printere: Installer mtink pakken og klik ProgrammerTilbehørmtink for at kontroller blækniveauerne.

• Andre Epson- and Canon-printere: Installer inkblot pakken, tryk Alt+F2, skriv inkblot og klik Kør. Et printerikon vil komme til syne i meddelelsesområdet i det øverste panel; klik på det for at se blækniveauerne.

For printere fra andre fabrikanter, er den bedste chance for at se blækniveauet for din printer i Ubuntu, at installere en officel Linux-driver fra frabrikanten, hvis en sådan eksisterer.