Kontorpakker

Der er flere kontorpakker tilgængelige til Ubuntu. En kontorpakke er en samling af kontorprogrammer, som sammen kan bruges til at udføre en række opgaver.

• OpenOffice.org er installeret som standard. Den har god kompatibilitet med Microsoft Office og har mange professionelle funktioner.

• GNOME Office er en valgfri kontorpakke, med vægt på enkelhed og brugervenlighed.

• KOffice er en kontorpakke bygget til KDE. Den er meget omfattende og byder på flere nye funktioner, herunder en høj grad af integration mellem forskellige programmer i pakken.

Tabel 1. Sammenligning af kontorpakkefunktioner

Komponent OpenOffice.org GNOME Kontor KOffice
Tekstbehandlingsprogram X X X
Regneark X X X
Præsentationsredigering X   X
Database X X X
Tegning/Illustrationsredigering X X X
Billedredigering   X X
Teknisk diagram-/Flowchart-redigering   X X
Projektplanlægger   X X
Formelredigering X   X
Rapportdesigner     X

En X angiver, at kontorpakken har den givne funktion.