Hvordan kan jeg oprette kopier af mine dokumenter i PDF-format?

PDF-formatet bruges ofte til at distribuere dokumenter til andre mennesker, og kan åbnes på langt de fleste computere. PDF-filer kan ikke redigeres, så dit dokument er beskyttet mod ændringer.

For at gemme en kopi af et dokument som en PDF-fil:

1. Åben dit dokument og tryk Udskriv (normalt er det under FilUdskriv).

2. Vælg den printer fra listen der har navnet Udskriv til fil, under fanen Generelt.

3. Der bør være flere valgmuligheder under listen over printere. Vælg PDF som Udskriftsformat og vælge et filnavn og en placering for PDF-filen.

4. Tryk på Udskriv. En PDF-fil vil blive oprettet på den placering, du har angivet.

Proceduren ovenfor vil virke i næsten alle programmer i Ubuntu, men i OpenOffice er proceduren anderledes:

1. Åbn dit dokument i OpenOffice og tryk på FilerEksporter som PDF.

2. I det vindue, der vises, skal du trykke på Export.

3. Vælg et filnavn og en placering for at gemme PDF-filen, og tryk på Gem.