Afspil musik og videoer

Ubuntu inkluderer programmer til afspilning og håndtering af musik og afspilning og redigering af video.

Musik- og videofiler kræver særlig software for at blive afspillet, kaldet codecs. Nogle codecs (for eksempel dem, der kræves for at spille MP3'er) er ikke inkluderet som standard i Ubuntu, fordi de er proprietære. Du vil blive spurgt om du vil installere det nødvendige codec, hvis du prøver at afspille en musik- eller videofil, der ikke er understøttet.

[Vink]

Installere pakken ubuntu-restricted-extras, for at tilføje understøttelse af ofte anvendte musik- og videofiler. Dette vil også tilføje understøttelse af hjemmesider der bruger Flash-video.

[Bemærk]

Se Musik, video og fotos, for flere instrukser om afspilning af musik og video.