Fejlfinding for kablet netopkobling

Hvis du har en netværksforbindelse, der ikke fungerer korrekt, kan du bruge et par værktøjer til at hjælpe med at diagnosticere problemet.

De fleste af værktøjerne i dette afsnit kræver brug af terminalen. Denne kan du åbne ved at trykke ProgrammerTilbehørTerminal.

Få information om den aktuelle netopkobling

ifconfig er beregnet til at give dig mulighed for at ændre indstillingerne for dine netværksforbindelser, men det kan også bruges til at udskrive oplysninger om den aktuelle forbindelse.

1. Tryk på ProgrammerTilbehørTerminal for at åbne en Terminal

2. Skriv ifconfig eth1 i Terminal og tryk Enter, idet eth1 erstattes med navnet på din netværksgrænseflade, hvis den er anderledes.

• inet addr giver den nuværende IP-adresse for forbindelsen

• HWaddr giver MAC-adressen på din netværksenhed

Kontrollér om en netopkobling virker korekt

En god måde at kontrollere om forbindelsen virker korrekt, er at ping'e en anden computer på netværket eller Internet.

Kontrollering af om du er forbundet til internettet:

1. Tryk SystemAdministrationNetværksværktøjer

2. Vælg fanen Ping

3. Skriv ubuntu.com i feltet Netværksadresse og tryk derefter på Ping

4. Efter et stykke tid, bør en graf blive vist. Se på antallet af Pakker modtaget under Transmissionsstatistik

• 100% vellykket pakker - Din computer har en god forbindelse til internettet

• Mindre end 100% vellykket - Computeren har sandsynligvis en dårlig forbindelse til internettet eller et dårligt trådløst signal

• 0% vellykket pakker - Computeren har en meget dårlig forbindelse, eller er sluttet til et adgangspunkt eller en router, som ikke er sluttet til internettet

Hvis du får en fejlmeddelelse, der siger Adressen "ubuntu.com" findes ikke, så har din computer sandsynligvis ikke forbindelse til internettet eller kan ikke kontakte en DNS-server.