Identificer dit modem

De fleste opkaldsmodemmer understøttes ikke af Ubuntu, men der kan findes drivere, som vil gøre det muligt at anvende nogle af disse modemer. Først skal du identificere hvilkent chipsæt dit opkaldsmodem har:

1. Hent scanmodem (http://linmodems.technion.ac.il/packages/scanModem.gz) fra en computer med en internetforbindelse.

2. Kopier den hentede fil til Hjemmemappe på computeren med det opkaldsmodem du ønsker at bruge.

3. Åbn en Terminal (ProgrammerTilbehørTerminal) og skrive følgende kommandoer, idet du trykker Enter efter hver linje:

gunzip -c scanModem.gz > scanModem
    chmod +x scanModem
    sudo ./scanModem
    gedit Modem/ModemData.txt

4. En fil, der indeholder oplysninger om de chipsæt der anvendes af eventuelle fundene modemmer, bør blive åbnet. Udskriv eller gem oplysningerne.

Langt mere detaljerede oplysninger kan indes på fællesskabets wiki.