Installer softwarepakker uden en internetforbindelse

Hvis du ikke er forbundet til internettet, kan du bruge en cd, der indeholder pakke filer, til at installere programmer på din computer. Ubuntu installations-cd'en kan bruges til dette formål, og andre cd'er med forskellige pakker er også tilgængelige. Derudover kan programmet APTonCD automatisk gemme installerede pakker fra dit system, og oprette cd'er med indholdet af forskellige arkiver på dem.

Installér pakkefiler ved hjælp af Ubuntus installations-cd

Visse pakker fra Ubuntu-pakkearkiverne Main og Restricted kan installeres fra Ubuntu-installations-cd'en. Du skal blot indsætte din Ubuntu-installations-cd og åbne SystemAdministrationSynaptic - pakkehåndtering. For kun at se pakkerne på Ubuntu-installations-cd'en, skal du klikke på knappen Oprindelse i nederste venstre hjørne af Synaptic-vinduet. Pakkerne vil stå opført under sektionen Ubuntu 10.04_Lucid_Lynx.

Hvis pakkerne ikke vises, kan det være, fordi cd'en ikke står nævnt som et pakkearkiv (cd'en burde som standard være anført som et arkiv). For at tilføje cd'en som et pakkearkiv, skal du følge instruktionerne i “Aktivere andre cd'er som kan bruges til at installere pakker” herunder.

Aktivere andre cd'er som kan bruges til at installere pakker

For at gøre det muligt for Synaptic og andre pakkehåndteringer at installere software fra cd'er, som indeholder pakker:

1. Klik på SystemAdministrationSoftwarekilder.

2. Vælg Anden software og klik på knappen Tilføj cd-rom.

3. Indsæt cd'en.

Pakkerne skulle herefter blive listet. For at få Synaptic til kun at vise pakker fra cd'en, skal du klikke på knappen Oprindelse i det nederste venstre hjørne af Synaptic-vinduet og derefter finde navnet på cd'en på listen i øverste venstre hjørne af vinduet.

Brug APTonCD til at installere pakker

APTonCD kan bruges til at oprette en cd som indeholder alle de pakker du har installeret på dit system, eller den kan oprette cd'er med pakker eller hele arkiver, ud fra dit valg. I en pakkehåndtering såsom Synaptic skal du finde aptoncd-pakken og installere den.

Yderligere dokumentation af APTonCD kan findes på dets hjemmeside aptoncd.sourceforge.net