Installation af et program

1. Klik på ProgrammerUbuntu Softwarecenter og søg efter et program, eller vælg en kategori og find et program på listen.

2. Vælg det program du er interesseret i, og klik på Installér.

3. Du vil blive bedt om at indtaste din adgangskode. Når du har gjort dette vil installationen begynde, såfremt du har en fungerende internetforbindelse.

4. Installationen afsluttes normalt hurtigt, men kan tage lidt tid, hvis du har en langsom internetforbindelse. Når den er færdig, vil dit nye program være klart til brug. De fleste programmer kan tilgås fra menuen Programmer.

Kig i manualen til Ubuntu softwarecenter for flere oplysninger om brug af Ubuntu softwarecenter.

Andre metoder til at installere programmer

Brug Synaptic-pakkehåndteringen

Synaptic kan bruges til at håndtere avancerede softwarepakker (såsom serverprogrammer), som Softwarecenter ikke håndterer.

1. Klik på SystemAdministrationSynaptic - pakkehåndtering. Indtast din adgangskode, hvis du bliver spurgt om denne.

2. Klik på Søg for at søge efter et program, eller tryk på Sektioner og gennemse kategorierne.

3. Højreklik på det program, du vil installere, og vælg Markér til installation.

4. Hvis du bliver spurgt, om du ønsker at markere yderligere ændringer, skal du klikke på Markér.

5. Vælg øvrige programmer, du ønsker at installere.

6. Klik på Anvend, og klik derefter på Anvend i det vindue der vises. De programmer, du har valgt, vil blive hentet og installeret.

Hent og installér en .deb pakke

Du kan hente og installere programmer fra websteder. Disse programmer er pakket i Debian-pakker (.deb). Sådan installerer du en Debian-pakke:

1. Hent pakken fra en hjemmeside.

2. Dobbeltklik på pakken. Den vil blive åbnet i pakkeinstallations-programmet.

3. Klik på Installér for at installere pakken.

Det kan ikke anbefales at installere enkeltpakker på denne måde af følgende grunde:

• Pakkernes sikkerhed er ikke blevet kontrolleret af Ubuntu-medlemmer, og de kan indeholde software, der kan skade din computer. Du bør kun hente enkeltpakker fra websteder, som du har tillid til.

• Pakken kan kræve yderligere software for at køre, som ikke kan installeres automatisk. Du bliver nødt til at finde og installere denne software selv.

Klik på et link på en webside

Nogle websider har links, som installerer programmer, når du klikker på dem. Disse er kendt som apt:-links. Når du har klikket på linket, bliver du spurgt om hvorvidt du vil installere ekstra software. Klik Installér for at starte installationen.

Programmet kan kun hentes og installeres, hvis det er tilgængelig i de softwarearkiver, som i øjeblikket er aktiveret på din computer. Dette betyder, at hjemmesider ikke kan narre dig til at installere software, som er potentielt skadelige for din computeren.