Hvordan kan jeg opgradere til den seneste version af Ubuntu?

Hver sjette måned bliver der udgivet en ny version af Ubuntu. Opdateringshåndtering vil informere dig, når en ny version er tilgængelig og kan hentes. Sådan tjekker man, om der er en ny version:

  1. Åbn Softwarekilder (SystemAdministrationSoftwarekilder) og vælg fanebladet Opdateringer.

  2. Under Udgivelsesopgradering, kontrollér at Almindelige udgivelser er markeret og klik på Luk.

  3. Åbn Opdateringshåndtering (SystemAdministrationOpdateringshåndtering), klik på Kontrollér og indtast din adgangskode, hvis det kræves. Vent mens listen over tilgængelige opdateringer bliver hentet.

  4. Hvis der er en ny version af Ubuntu tilgængelig, vil en boks i toppen af vinduet blive vist, der fortæller, at en ny distributionsudgivelse er tilgængelig.

  5. For at opgradere til den seneste udgivelse, gem alle dine åbne dokumenter og klik på Opgradér-knappen i Opdateringshåndtering.

Opgraderinger tager for det meste et stykke tid at færdiggøre. Typisk skal omkring 700 MB pakker hentes og installeres, selvom den faktiske mængde afhænger af, hvor mange pakker, der allerede er installeret på din computer.

Du kan kun opgradere til den seneste Ubuntu-udgivelse, hvis du kører den næst-seneste udgivelse. Hvis du har en ældre udgivelse, skal du opgradere til den næste udgivelse efter den og så videre, indtil du kører den nyeste version. Brugere af version 7.10 skal f.eks. opgradere til version 8.04 før en opgradering til version 8.10. En undtagelse fra denne regel er LTS-udgivelser (LangTidsSupport). Du kan opgradere direkte fra den tidligere LTS-udgivelse til den nuværende udgivelse.

Opgradering til en udviklingsudgivelse

Hvis du ønsker at installere og teste den seneste udviklingsversion af Ubuntu, før den bliver udgivet, tryk Alt+F2, skriv update-manager -c -d i feltet og klik på Kør. Hvis der er en tilgængelig udviklingsversion, vil en Opdatér-knap blive vist i Opdateringshåndtering. Klik på den for at opgradere til udviklingsversionen.

[Pas på]

Udviklingsudgivelser lider ofte af pakkenedbrud og andre problemer. Installér kun en udviklingsversion, hvis du er indstillet på at forsøge at løse disse problemer selv.