Skrivebordsmiljøet

Skrivebordsmiljøet er det du ser, efter du logger ind på din computer, og det du bruger til at håndtere og køre programmer. Standard-skrivebordsmiljøet i Ubuntu er GNOME, en førende UNIX- og Linux-skrivebordssuite og -udviklingsplatform.

Du har en valgfri mulighed for at installere skrivebordsmiljøerne KDE og Xfce, som hver især har deres særlige udseende og egenskaber. KDE og Xfce er gjort tilgængelige i Ubuntu af henholdsvis projekterne Kubuntu og Xubuntu. Du kan endda installere en version af Ubuntu kun med KDE eller Xfce, hvis du ønsker det.