Bidrag til Ubuntu

Bidrag til Projektet Ubuntu - her koordinerer vi noget af arbejdet.
Pihl
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 13. sep 2006, 15:35
IRC nickname: mpih
Geografisk sted: Århus

Bidrag til Ubuntu

Indlæg af Pihl »

Ubuntu er ikke ét projekt. Ubuntu består af mange små projekter lige fra Linus Torvalds kerne Linux til udviklerne bag Gnome, bag Pidgin, bag Open Office og så videre. Ubuntu laver også selv nogen ting, men er i stor udstrækning en kluddetæppe af alle disse projekter. Men lægger man Ubuntus udbredelse sammen med alle de projekter Ubuntu trækker på og alle de personer, som arbejder frivilligt med Ubuntu, så vil det ikke være nogen overdrivelse at kalde Ubuntu måske verdens største samarbejdesprojekt! Og alligevel er det enormt let for den enkelte person at øve sin indflydelse på Ubuntu.

Her er nogle forskellige (men ikke alle) måder man kan hjælpe på. Stil endelig spørgsmål hvis du skal have hjælp til at komme i gang, eller der er noget du er i tvivl om.

LoCo teamet (altså Ubuntu-DK)
Oversættelse
Dokumentation
Bug Triaging (sortere de bugs, som bliver meldt ind)
Sprede ordet
Give support på forum og IRC
Teste Ubuntu (og meld bugs ind)
Lave artwork
Lave kode og rette bugs

Man kan læse meget mere om, hvordan man bidrager til Ubuntu på Ubuntu community'ets wikiside: https://wiki.ubuntu.com/ContributeToUbuntu. Efterhånden som man kommer mere ind community'et, vil man opdagere utallige andre måder, hvor man også kan bidrage og give sin mening til kende.

Vil man have hjælp til at komme i gang, kan vi her på forummet sagtens hjælpe med det, og hvis man vil i gang med et mere dansk-orienteret Ubuntuarbejde, så siger du bare til. Vi danskere som er aktive i det danske Ubuntu arbejde, 'holder til' tre forskellige steder, og du kan kontakte os alle steder:

https://Ubuntudanmark.dk/forum (ja, dén havde du forhåbentligt regnet ud :P )
IRC kanalen /chatkanalen #ubuntu-dk (se en guide her for hvordan du sætter Xchat op til at logge ind på #ubuntu-dk)
Mailinglisten (her skrives ikke så meget, men der kan dukke lidt op en gang imellem)

Derudover så holder LoCo teamet (altså samlingspunktet for al Ubuntu aktivitet i Danmark og direkte kontaktpunkt til Canonical og det internationale Community Council) et online møde hver måned på IRC, hvor forskellige beslutninger tages. Alle som møder op har stemmeret. Det kan klart anbefales, at hvis man er aktiv med Ubuntu, at man er med til de møder. Møderne afholdes i #ubuntu-dk-moede på irc.freenode.net. Se denne guide til at sætte Xchat op til IRC.

God fornøjelse, og hop endelig med ombord. Ubuntu er også dit projekt, og det føles altid bedre at bruge noget, som man selv har været med til at lave. Uanset hvad man så har bidraget med ;)