Optimering af hastighed

Få hjælp og support til alt server-relateret. Guides og How-to's i forbindelse med servere hører også til her.
ReneOlesen
Indlæg: 2
Tilmeldt: 28. mar 2020, 20:58

Optimering af hastighed

Indlæg af ReneOlesen »

Hej Ubuntu Danmark,

Jeg har hørt at Ubuntu skulle være ekstrem effektiv til et server miljø når man vil host sin egen hjemmeside.

I dag benytter vi [url]Krystal.uk[/url] til vores hjemmeside https://cbdforum.dk - Men føler at hjemmesiden er rimelig langsom, og det måske skyldes hosten.

Mit spørgsmål er derfor, hvad ville I anbefale at skifte til at server setup og er ubuntu bedre end eksempelvis CentOs ?

Jeg er ikke selv eksperter på området, så søger blot råd og vejledning.
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Optimering af hastighed

Indlæg af AJenbo »

CentOS er normalt bygget på ældre udgaver af software end Ubuntu, saa mht til hastighed vil Ubuntu oftest føre målt mellem de 2.

Mht til jeres side så tror jeg først i skal prøve at kigge på hvordan den er bygget. Siden indeholder 65 JavaScript filer, det er helt ekstremt mange. Jeres host formår faktisk at lever dem alle inden for 0.7 sek hvilket næsten er imponerende. Her efter går der lidt tid med at hente billeder, og CSS filer. Igen har i helt uhørt mange af disse 45 css-filer i alt. Nu er der så ca. gået 1.9 sek, her begynder siden så at hente chat vinduer og fonte hvilket vare frem til 4 sek inde i processen, en god del af tiden her er vist også behandling af JS og CSS filer. Her efter hænger browseren i ca. 1 sek hvor den udelukkende behandler alle de filer der er hentet, her opdager den at den også skal have et logo og så efter 5.7 sekunder og 148 filer (med en samlet overførsel på 1.65MB) kan den endelig tegne hele siden som den skal se ud.

Sammen lignet har Ubuntu Danmark (som på ingen måde er optimeret) 49 filer (22 css, 10 js), samlet 0.09MB, alt indhold er hentet efter 1,3 sek og siden bliver behandlet på 0.5sek så den er synligt efter samlet 1.8 sek.

Var siden ordenligt bygget vil jeg mene at den kunne indlæses på ca. 0.6 sek ved jeres nuværende host. Så hvis du kigger på hosten kigger du højest på 10% af årsagen til indlæsnings tiden. Selv hvis hostens leverings tid helt blev elimineret ville det taget næsten 4 sek for browseren at evaluere alt JS og CSS.

En ting der kunne forbedres fra hostens side ville værer at cache woff, woff2, ttf og mp3 filer. Det er dog noget i muligvis også kan gøres via .htaccess filen.

Da det er en WordPress side er der også nogle plugins i kan installere som kan hjælpe, se eventuelt evalueringen fra PageSpeed: https://developers.google.com/speed/pag ... orum.dk%2F
Brugeravatar
Christian.Arvai
Admin
Indlæg: 10724
Tilmeldt: 26. apr 2008, 19:27
IRC nickname: Christian_Arvai
Geografisk sted: Holeby - Lolland

Re: Optimering af hastighed

Indlæg af Christian.Arvai »

Jeg er enig med Ajenbo i det overstående.

En del af jeres JS (og sikkert også CSS), bruges på forsiden i de to slidere med billeder. Jeg ved godt at test med fx pagespeed eller https://website.grader.com/ vil foreslå at dette JS flyttes til eksekvering sidst i forløbet. Personligt har jeg dårlig erfaring med at flytte denne del af koden, da det fik slider til at crashe på mit eget site.

Noget som virkeligt rykkede med hastigheden på mit firmas site, var optimering af billeder. Sørg for at de fylder mindst muligt. Dog stadigt så de er pæne. GIMP er ret godt til det formål.

På website.grader score jeres site 12/30 i performance, hvilket ikke ligefrem er imponerende. Personligt ville jeg, præcist som Ajenbo også skriver, prøve at installere nogle plugins i Wordpress, som kan optimere hastigheden.

Jeg ville selv prøve plugins først, og evt derefter kigge på koden. Fx om der er linjer med CSS som reelt ikke bruges. Husk at tage test både før og efter ændringer, så I kan se om det hjælper.


Disse plugins er blandt dem mit firmas site bruger, og som kan hjælpe på hastigheden:

Autoptimize
Makes your site faster by optimizing CSS, JS, Images, Google fonts and more.

Autoptimize CriticalCSS.com Power-Up
Let Autoptimize and CriticalCSS unleash your site performance and make it appear better than anyone in search results.

Smush
Reduce image file sizes, improve performance and boost your SEO using the free WPMU DEV WordPress Smush API.

WP Fastest Cache
The simplest and fastest WP Cache system (Sæt plugin op. Gå hele sitet igennem manuelt for at få cache fyldt. Test sitet til sidst når cache er fyldt.


PS: Hvis I vil optimere SEO skal der bruges H1 headings :)
Med venlig hilsen Christian

"We can only see a short distance ahead, but we can see plenty there that needs to be done." -- Alan Turing
Brugeravatar
Christian.Arvai
Admin
Indlæg: 10724
Tilmeldt: 26. apr 2008, 19:27
IRC nickname: Christian_Arvai
Geografisk sted: Holeby - Lolland

Re: Optimering af hastighed

Indlæg af Christian.Arvai »

@Ajenbo

Jeg kan se at theme er Elementor, som er et populært theme med ret mange muligheder som standard. Kan det være theme og alle disse muligheder, som bruger så meget JS, at det nedsætter hastigheden, selv om de reelt ikke alle bruges?

Jeg/vi fravalgte netop Elementor til vores firmas site, fordi det har så mange muligheder, som vi reelt aldrig vil bruge, og derfor valgte vi et "lettere" theme (Startbiz). Fjernede alt kode som vi ikke ville bruge, og installerede de plugins som vi havde brug for, samt tilførte en del HTML og CSS vi selv kodede.
Med venlig hilsen Christian

"We can only see a short distance ahead, but we can see plenty there that needs to be done." -- Alan Turing
Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5538
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: Optimering af hastighed

Indlæg af Klaus Rasmussen »

Hej Rene og velkommen til forum.

Ieg flytter lige tråden til Servere.
Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 22.04 på ASUS All-Series, og Probook 4520s.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
https://mega.nz/folder/aJsmCYKa#dxMHKTi4Idmz6hiVpsI68Q
ksb
Indlæg: 19
Tilmeldt: 10. dec 2019, 12:55

Re: Optimering af hastighed

Indlæg af ksb »

ser ud til at gzip ikke er aktiveret og der er vidst nogle billeder som fylder ret meget..

Ellers nævner de andre godt løsninger som også kommer ind på disse områder.
ReneOlesen
Indlæg: 2
Tilmeldt: 28. mar 2020, 20:58

Re: Optimering af hastighed

Indlæg af ReneOlesen »

Har nu fået lavet en del optimeringer på hjemmesiden, men jeg tror at vi skal bygge den op på ny for at mindske html objekter med mere.

Vi har brugt hello Elementor som tidligere, hvilket jo skulle være det mest optimale theme til at arbejde med elementor i.

Hastigheden synes jeg dog er kommet gevaldigt op, gzip er også aktiveret. men ikke synligt via host, rimelig mærkeligt og ikke optimalt. Men det virker faktisk.

Nu er jeg så blevet givet til yderligere opgave at skulle optimere et PBN herpå også med en 10 hjemmesider som alle ligner hinanden ala disse: https://moow.dk https://bumperball.dk https://voresbibliotek.dk https://foreningen-kulturnet.dk og flere til.

De kører på en server fra Krystal.uk og jeg tænkte at det måske var smart her at have en dedikeret og splitte IP's op for hvert domæne også ?
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: Optimering af hastighed

Indlæg af AJenbo »

Ja det er blevet noget bedre, dog hunne halvdelen af tiden nok skæres fra hvis du var i stand til at kombinere de mange små js og css til 1-5 støre filer.

Html: 1% af indholdet (5 filer)
CSS 9% af indholdet (46 filer)
JS 25% af indholdet (63 filer)
Skriftyper 27% af indholdet (19 filer)
Billeder 38% af indholdet (29 filer)

Fonte:
Der bleiver hentet 19 skrft typer, er alle samen nødvendige for at tegne forsiden?

Billeder:
Måske kunne du vendte med at indlæse produktbilleder til efter selve siden er indlæst. De er jo ikke synlige til at starte med. Prøv at søge efter lazy load eller defered -image loading.
(elementor.com gør nettop dette)

Scripts:
Navngivningen gør det svært at sige så meget specefikt, men det største script har noget at gøre med twitter og jeg ser ikke rigtig nogen twitter funktion på siden. Måske er nogle scripts ikke nødvendig fra start og så deres indlæsning kunne udskydes til efter siden er indlæst?