14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Få hjælp og support til alt server-relateret. Guides og How-to's i forbindelse med servere hører også til her.
dims3000
Indlæg: 8
Tilmeldt: 22. nov 2015, 15:04

14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf dims3000 » 22. nov 2015, 15:28

Hej jeg har prøvet om jeg kunne få dansk til at køre ordenligt på en Ubuntu Server 14.04 LTS
Jeg installerede den først med en_US.UTF-8 og jeg har nu prøvet div jeg kunne læse mig til rundt omkring for at få den til at tale dansk bla. hvad der bliver forslået her https://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=3&t=16644&p=110606&hilit=%C3%A5%C3%A6%C3%B8+dansk+locale#p110606

Jeg kan ikke lave filer med åæø i navnet eller de vises som ???? du ved..

mit locale output:

Kode: Vælg alt

LANG=da_DK.UTF-8
LANGUAGE=da_DK:da
LC_CTYPE=UTF-8
LC_NUMERIC="da_DK.UTF-8"
LC_TIME="da_DK.UTF-8"
LC_COLLATE="da_DK.UTF-8"
LC_MONETARY="da_DK.UTF-8"
LC_MESSAGES="da_DK.UTF-8"
LC_PAPER="da_DK.UTF-8"
LC_NAME="da_DK.UTF-8"
LC_ADDRESS="da_DK.UTF-8"
LC_TELEPHONE="da_DK.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="da_DK.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="da_DK.UTF-8"
LC_ALL=


mit sudo dpkg-reconfigure locales output:

Kode: Vælg alt

perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "da_DK:da",
   LC_ALL = (unset),
   LC_CTYPE = "UTF-8",
   LANG = "da_DK.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Kan ikke saette LC_ALL til forvalgt lokale: Ingen s?dan fil eller filkatalog
Generating locales...
  da_DK.ISO-8859-1... up-to-date
  da_DK.UTF-8... up-to-date
  en_AG.UTF-8... up-to-date
  en_AU.UTF-8... up-to-date
  en_BW.UTF-8... up-to-date
  en_CA.UTF-8... up-to-date
  en_DK.UTF-8... up-to-date
  en_GB.UTF-8... up-to-date
  en_HK.UTF-8... up-to-date
  en_IE.UTF-8... up-to-date
  en_IN.UTF-8... up-to-date
  en_NG.UTF-8... up-to-date
  en_NZ.UTF-8... up-to-date
  en_PH.UTF-8... up-to-date
  en_SG.UTF-8... up-to-date
  en_US.UTF-8... up-to-date
  en_ZA.UTF-8... up-to-date
  en_ZM.UTF-8... up-to-date
  en_ZW.UTF-8... up-to-date
Generation complete.


mit cat /var/lib/locales/supported.d/local output:

Kode: Vælg alt

en_US.UTF-8 UTF-8
en_DK.UTF-8 UTF-8
da_DK ISO-8859-1
da_DK.UTF-8 UTF-8


mit cat /etc/default/locale output:

Kode: Vælg alt

LANG=da_DK.UTF-8
LANGUAGE="da_DK:da"



som i kan se får jeg en fejl når jeg kører sudo dpkg-reconfigure locales - jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg maker sure at de er supportet og installed på mit system. Er der nogen der lige kan se hvad jeg skal gøre? Er det evt muligt at få den til at tale english men kunne lave filer med åæø?

thj01
Indlæg: 2667
Tilmeldt: 21. nov 2006, 10:06
Geografisk sted: Fredericia

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf thj01 » 22. nov 2015, 19:42

Har ikke prøvet - men kunne du forsøge denne vejlednning?

http://www.server-world.info/en/note?os ... 4&p=locale
Forfatter til Ubuntuguiden: http://www.vidas.dk/guides/ubuntuguiden.html

Kører LTS udgaverne.

"It's always easy if you know how to do it."

dims3000
Indlæg: 8
Tilmeldt: 22. nov 2015, 15:04

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf dims3000 » 22. nov 2015, 19:58

Jeg har faktisk prøvet den der, men den giver samme fejl med at den ikke kan sætte LC_ALL og LC_CTYPE. jeg synes også det er lidt underligt at den taler dansk til mig men den kan ikke vise å'et i "locale: Kan ikke saette LC_ALL til forvalgt lokale: Ingen s?dan fil eller filkatalog"

Kode: Vælg alt

sudo aptitude -y install language-pack-da-base language-pack-da firefox-locale-da
No packages will be installed, upgraded, or removed.
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 46 not upgraded.
Need to get 0 B of archives. After unpacking 0 B will be used.
perl: warning: Setting locale failed.   
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "da_DK:da",
   LC_ALL = (unset),
   LC_CTYPE = "UTF-8",
   LANG = "da_DK.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Kan ikke saette LC_ALL til forvalgt lokale: Ingen s?dan fil eller filkatalog

dims3000
Indlæg: 8
Tilmeldt: 22. nov 2015, 15:04

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf dims3000 » 22. nov 2015, 20:18

Nu fik jeg fixet det,

Jeg skulle skrive det ind i /etc/default/locale så den nu ser s?dan her ud:


Kode: Vælg alt

LANG=da_DK.UTF-8
LANGUAGE="da_DK:da"
LC_CTYPE=da_DK.UTF-8
LC_ALL=da_DK.UTF-8


og s? reboot den : )

locale output

Kode: Vælg alt

LANG=da_DK.UTF-8
LANGUAGE=da_DK:da
LC_CTYPE="da_DK.UTF-8"
LC_NUMERIC="da_DK.UTF-8"
LC_TIME="da_DK.UTF-8"
LC_COLLATE="da_DK.UTF-8"
LC_MONETARY="da_DK.UTF-8"
LC_MESSAGES="da_DK.UTF-8"
LC_PAPER="da_DK.UTF-8"
LC_NAME="da_DK.UTF-8"
LC_ADDRESS="da_DK.UTF-8"
LC_TELEPHONE="da_DK.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="da_DK.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="da_DK.UTF-8"
LC_ALL=da_DK.UTF-8

AJenbo
Admin
Indlæg: 20688
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf AJenbo » 22. nov 2015, 21:04

Det valgt sprog har ikke noget at gøre med hvilken tegn der kan stå i et filnavn, den kan også fint tage koreanske tegn selv om du har sat den til tyrkisk sprog. Problemet ligger enten i det program du bruger til at vise navnene eller det program du bruger når du opretter filerne. Når du beskriver at fejlbeskeder på dansk heller ikke vises korrekt lyder det jo som om det er visningen det er galt med. Hvis du forbinder til serveren fra Windows med programmet Putty skal du huske at sætte tegnenkodningen i putty til UTF-8.

Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5274
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf Klaus Rasmussen » 22. nov 2015, 21:45

I øvrigt velkommen til forum. :D
Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 20.04 på Lenovo-H515s, 64bit og 21.10 på HP Probook 4520s, 64 bit.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
MEGA Share: https://mega.nz/#F!XNM1ALpL!G_CEVUUE9ZvotKPa4o4PLA

dims3000
Indlæg: 8
Tilmeldt: 22. nov 2015, 15:04

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf dims3000 » 22. nov 2015, 21:59

@AJenBo: tak, vil det sige at jeg kan have mit sprog sat til fx. en_US og så sætte LC_CTYPE til da_DK.UTF-8 og derved have english sprog og dansk charset? og kan jeg bare skrive dem ind i /etc/default/locale og reboot så længe de sprog jeg bruger er installeret på maskinen?

noget ala det her:

Kode: Vælg alt

LANG=en_US.UTF-8
LANGUAGE=en_US:en
LC_CTYPE="da_DK.UTF-8"
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER="en_US.UTF-8"
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=


@Klaus Rasmussen: tak : )

AJenbo
Admin
Indlæg: 20688
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf AJenbo » 22. nov 2015, 22:57

UTF er et internationalt karaktersæt der rummer alle sprog, du skal ikke gøre noget for at få understøttelse af danske karakter, uanset hvilket sprog du har indstillet systemet til, det har ikke nogen betydning for hvilke tegn det kan håndtere. Problemet er det program du bruger til at forbinde til serveren og oprette eller vise filerne. Hvilket program bruger du til at forbinde til serveren?

dims3000
Indlæg: 8
Tilmeldt: 22. nov 2015, 15:04

Re: 14.04 LTS åøæ filnavn/sprog problemer

Indlægaf dims3000 » 23. nov 2015, 07:31

Okay, så må det være fordi at LC_CTYPE ikke var sat korrekt, som jeg kan forstå er det LC_CTYPE der sætter karaktersættet ik? - Det begyndte at virke da jeg satte den til da_DK.UTF-8 i stedet for bare UTF-8

jeg bruger en fishshell terminal på os x til at connecte til serveren og her virker sproget helt fint localt hvor den taler english og kan vise åæø.

nu ser mine /etc/default/locale sådan her ud.

Kode: Vælg alt

LANG=en_US.UTF-8
LANGUAGE="en_US:en"
LC_CTYPE=da_DK.UTF-8
LC_NUMERIC="en_US.UTF-8"
LC_TIME="en_US.UTF-8"
LC_COLLATE="en_US.UTF-8"
LC_MONETARY="en_US.UTF-8"
LC_MESSAGES="en_US.UTF-8"
LC_PAPER="en_US.UTF-8"
LC_NAME="en_US.UTF-8"
LC_ADDRESS="en_US.UTF-8"
LC_TELEPHONE="en_US.UTF-8"
LC_MEASUREMENT="en_US.UTF-8"
LC_IDENTIFICATION="en_US.UTF-8"
LC_ALL=


her kunne jeg så sikkert også bare have LC_CTYPE=en_US.UTF-8 , nu virker det i hvertfald så serveren taler english og kan vise åæø.

tusinde tak for hjælpen : )

Tilbage til "Server: Guides, installation og opsætning"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster