opsætning af server ? fejl Emnet er løst

Få hjælp og support til alt server-relateret. Guides og How-to's i forbindelse med servere hører også til her.
dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 17:54

Hej. jeg er igang med at sætte min første ubuntu 14.04 lts server op.
det har lykkedes mig før hvor desktopmode var nødvendigt men rammer en mur her hvor
jeg har indtastet følgende

sudo nano /etc/network/interfaces

Kode: Vælg alt

#iface eth0 inet dhcp
# the loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

# the primary network interface
auto eth0
#iface eth0 inet dhcp
iface eth0 inet static
address 192.168.1.120
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.0.255
gateway 192.168.1.0



sudo nano /etc/resolvconf/resolv.conf.d/base

Kode: Vælg alt

nameserver 192.168.1.1



min lokale ip på serveren er 192.168.1.120
og routerens ip er 192.168.1.1


efter jeg har indtastet ovenstående og genstartet severen forsvinder min eth0 i ifconfig.
det skal siges det er denne her guide jeg har brugt https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2592210455&feature=iv&src_vid=xWVcUHo8YWg&v=EmdqwvPppXg og det går galt ved 3.40 min
Senest rettet af dgaa1991 7. okt 2014, 18:03, rettet i alt 1 gang.

AJenbo
Admin
Indlæg: 20860
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf AJenbo » 7. okt 2014, 18:01

Du kan ikke markere med fed i en kode blok.

dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 18:04

AJenbo skrev:Du kan ikke markere med fed i en kode blok.


det er rettet nu. det er dog lidt arvelig da det ville være lettere for at vise hvad man selv har lavet af input i teksten

lath
Indlæg: 5095
Tilmeldt: 27. apr 2008, 02:16
IRC nickname: lars_t_h
Geografisk sted: Fyn

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf lath » 7. okt 2014, 18:11

Nogen gange kan det være bedre at læse sig frem til løsningen, og så er "Ubuntu Server Guide", lavet af Canonical måske noget for dig:
https://help.ubuntu.com/14.04/serverguide/

Jeg går ud fra at du er interesseret i at din server får en statisk IP adresse i et IP adresseområde hvor din routers DHCP server ikke uddeler IP adresser.

Jeg anbefaler at du kun bruger Ubuntu 14.04 LTS i server udgaven, og så evt tilføjer en VNC server, hvis du vil køre et GUI program på serveren som skal ses på din desktop computer.

Husk at putte VNC trafik ind i en SSH tunnel af sikkerhedsmæssige årsager, og brug kun certifikater til login på SSH serveren - aldrig kodeord, da det er for usikkert.

/Lars
Jeg er Software ingeniør (Diplomingeniør) i Informationsteknologi og indlejede systemer, hvor indlejrede systemer er computer (microcontroller) + elektronik i for eksempel et TV, en router, en vaskemaskine og den slags

dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 18:19

lath skrev:Nogen gange kan det være bedre at læse sig frem til løsningen, og så er "Ubuntu Server Guide", lavet af Canonical måske noget for dig:
https://help.ubuntu.com/14.04/serverguide/

Jeg går ud fra at du er interesseret i at din server får en statisk IP adresse i et IP adresseområde hvor din routers DHCP server ikke uddeler IP adresser.

Jeg anbefaler at du kun bruger Ubuntu 14.04 LTS i server udgaven, og så evt tilføjer en VNC server, hvis du vil køre et GUI program på serveren som skal ses på din desktop computer.

Husk at putte VNC trafik ind i en SSH tunnel af sikkerhedsmæssige årsager, og brug kun certifikater til login på SSH serveren - aldrig kodeord, da det er for usikkert.

/Lars



mange tak for svaret lars. jeg har lige købt en maskine som skal stå som server og får den her i løbet af nogle dage så indtil videre køre jeg i vurtuelbox

men ja det er lige præcis det der er meningen og så skal de så køre owncloud

/Daniel

AJenbo
Admin
Indlæg: 20860
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf AJenbo » 7. okt 2014, 18:48

dgaa1991 skrev:
AJenbo skrev:Du kan ikke markere med fed i en kode blok.


det er rettet nu. det er dog lidt arvelig da det ville være lettere for at vise hvad man selv har lavet af input i teksten

Det er tilgændgæld meget handy når man skal forklare andre hvordan de skriver noget med fed :)

Du er kommet til at markere mit indlæg som løsningen på dit emne, har du fået det til at virke eller var det en fejl? Hvis ikke, hvad får du så i ifconfig når du bruger dhcp?

dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 18:56

Det var helt klart en fejl :)

AJenbo
Admin
Indlæg: 20860
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf AJenbo » 7. okt 2014, 19:20

dgaa1991 skrev:Det var helt klart en fejl :)

Har fjernet den for dig, hvad med DHCP?

dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 19:26

AJenbo skrev:
dgaa1991 skrev:Det var helt klart en fejl :)

Har fjernet den for dig, hvad med DHCP?


hovsa så ikke lige det sidste du skrev der. men ubuntu server køre DHCP?

det er først 3 dage siden jeg er begyndt at lege med server så er temmelig ny på omdrådet

martin joergensen
Indlæg: 293
Tilmeldt: 12. maj 2014, 18:29
Geografisk sted: Kolding

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf martin joergensen » 7. okt 2014, 20:43

Du har broadcast på det forkerte subnet, ikke at du behøver specificere det.
Hvad du behøver er

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.120
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

Skal lige forstå, kører denne maskine DHCP services eller klarer din router det?

martin joergensen
Indlæg: 293
Tilmeldt: 12. maj 2014, 18:29
Geografisk sted: Kolding

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf martin joergensen » 7. okt 2014, 20:46

Når du har gateway sat til din router behøver du ikke opsætte nameservers "DNS"
Alt trafikken ryger jo den vej, når den ikke kan finde resultat på lokal netværket :)

dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 20:47

martin joergensen skrev:Du har broadcast på det forkerte subnet, ikke at du behøver specificere det.
Hvad du behøver er

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.120
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

Skal lige forstå, kører denne maskine DHCP services eller klarer din router det?



Lol Matin :D Det er Daniel fra fåborgveh i svendborg !

men det er min router der klare det. jeg får snart tildelt en statisk ip fra ips

jeg er først lige begyndt at bruge ubuntu 14.04 server her i går så går lidt i blinde.
jeg har installeret ubuntu server og efter efterfølgende samba/lamp/open ssh
det er meningen at den skal hoste owncloud her om et par dage lige nu køre den bare i en virtuel maskine for at teste

dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 21:26

martin joergensen skrev:Når du har gateway sat til din router behøver du ikke opsætte nameservers "DNS"
Alt trafikken ryger jo den vej, når den ikke kan finde resultat på lokal netværket :)


tak for hjælpen :)
nu håber jeg ikke det er for meget for langt men i den tutorial jeg fulgte, hvordan kand et så være han valgte at bruge broadcast og network ?

dgaa1991
Indlæg: 187
Tilmeldt: 5. aug 2010, 21:53
IRC nickname: dgaa1991
Geografisk sted: København SV

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf dgaa1991 » 7. okt 2014, 21:32

martin joergensen skrev:Du har broadcast på det forkerte subnet, ikke at du behøver specificere det.
Hvad du behøver er

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.1.120
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.1

Skal lige forstå, kører denne maskine DHCP services eller klarer din router det?


har lige kigget på min routers opsætning og under gateway står der 0.0.0.0 så tror ikke den operere via en gateway.
men jeg har gjort gjort som du har skrevet i ovenstående og fjernet nameserver 192.168.1.1

Klaus Rasmussen
Admin
Indlæg: 5517
Tilmeldt: 26. apr 2010, 02:40
IRC nickname: ClaudiuS
Geografisk sted: Nyborg [fyn]

Re: opsætning af server ? fejl

Indlægaf Klaus Rasmussen » 7. okt 2014, 22:16

Jeg flytter lige tråden til Servere.
Med Venlig Hilsen
Klaus

Kører Ubuntu 22.04 på ASUS All-Series, og Probook 4520s.
Gratis Ubuntumagasin: http://fullcirclemagazine.org/
https://mega.nz/folder/aJsmCYKa#dxMHKTi4Idmz6hiVpsI68Q

Tilbage til "Server: Guides, installation og opsætning"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster