maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Alle tekniske spørgsmål som ikke hører ind under de andre fora.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af Torben Sonne »

Hej igen. dampmaskinen her er pludselig begyndt ikke at ville starte igen efter at have været gået i hviletilstand. den skriver noget jeg ikke fatter om at søge info men hvor hvordan og hvorledes ja det ved jeg ikke noget om. Det sker på en maskine jeg har lagt et billede af opsætningen med på denne henvendelse. det der sker er blot at den omtalte fejlmeddelelse vises hvorpå maskinen går i stå, dvs tekst bliver stående men der sker ikke mere før man slukker for strømmen og så genstarter så igen de samme fejlmeddelelser men derpå startes normalt op. hvad er muligt at gøre for at rette denne irriterende fejl.
Vedhæftede filer
fejlmeddelse .jpg
fejlmeddelse .jpg (410.08 KiB) Vist 704 gange
Skærmbillede fra 2023-08-31 18-19-43.png
Skærmbillede fra 2023-08-31 18-19-43.png (44.17 KiB) Vist 704 gange
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af AJenbo »

Kan se der er en Nvidia GPU i maskinen men du køre uden driver til den. Prøv at åbne Yderligere Driver og se om du kan installere Nvidia driveren der fra.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af Torben Sonne »

det er ikke muligt. Den står med markering i "manuelt instaleret driver" og den lader sig umiddelbart ikke flytte.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af Torben Sonne »

prøvede at instalere sudo ubuntu-drivers autoinstall og det gav som resultat at den indtil videre opfører sig helt pænt. vender tilbage når der er noget nyt at berette om.
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af AJenbo »

Hvilket mulighed er der?

Hvilket grafikkort har du?
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af Torben Sonne »

NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER / NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER det er hvad der står som svar på dit spørgsmål, jeg forsøgte jo at lade den aut. installer i ubuntu se hvad der manglede og der var kun nvidi driver som jeg afbilder nedenunder. Det virkede fint nok men problemet med manglende opstart er der stadig. Nu vises blot startskærm uden mulighed for at logge ind. Hmmm gad vide om man skulle deaktivere denne funktion og så aktivere igen. prøver lige du hører nærmere
Vedhæftede filer
Skærmbillede fra 2023-09-06 20-08-40.png
Skærmbillede fra 2023-09-06 20-08-40.png (99.26 KiB) Vist 635 gange
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af Torben Sonne »

Nå det virkede ikke, men nu kom der så en fin skærm med et udvisket bagrund på og så skete der ikke mere der er kun en måde at komme videre på : sluk for strømmen til maskinen og ny opstart så kommer det hele som det skal.
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af AJenbo »

Ok. Jeg ville forvente at det fungere bedst med den der heder: nvidia-driver-535-open

Du kan også prøve nogle af de andre.

Måske eventuelt fjerne så meget tilkoblet udstyr (især USB) som muligt
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af Torben Sonne »

Hej igen. Jeg fulgte dit forslag, hvad jeg nok ikke skulle have gjort. Efter udført ændring starter maskinen ikke op med andet end de sædvanlige fejlmeddelelser, . Nå det skulle jo nok kunne klares med en opstart i fejlsikret tilstand. (venstre shift) men den virker ikke. Dersker ikke andet end at der vises vanlig log on skærm og derefter går maskinen i sort. Har så prøvet at indsætte live cd ingen reaktion. SÅÅÅÅ nogle gode forslag modtages.
Torben Sonne
Indlæg: 461
Tilmeldt: 5. dec 2010, 20:23
IRC nickname: samarit
Geografisk sted: Præstø

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af Torben Sonne »

tak for hjælpen, den gav sig til sidst og jeg kom i fejlsikret tilstand og problemet løste sig. men den vil stadig ikke gstarte op efter en hvileperiode. Har fjernet alt usb den vil ikke.
AJenbo
Admin
Indlæg: 20862
Tilmeldt: 15. nov 2009, 15:04
IRC nickname: AJenbo
Geografisk sted: Vanløse, København

Re: maskinen nægter opstart efter at have været i dvale

Indlæg af AJenbo »

beklager jeg har ikke umiddelbart andre forslag ud over at prøve en anden version af Ubuntu.