Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Forum for support til grafik og lydkort.
tenshis
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. apr 2010, 04:37

Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tenshis » 9. maj 2010, 19:38

Hej jeg har ingen lyd på min bærbar pc efter jeg har installeret flashplugin og "ryddet op", så forsvandt lyden lige pludseligt. Jeg er rimelig sikker på at jeg kom til at slette nogle unødvendige filer da jeg skulle rydde op efter flashpluginnens installation, men jeg aner hverken hvordan man finder de manglende plugins, eller hvordan man installerer dem. men her er hvad der står efter "lsb_release -a && uname -a && lspci"

Kode: Vælg alt

No LSB modules are available.
Distributor ID:   Ubuntu
Description:   Ubuntu 10.04 LTS
Release:   10.04
Codename:   lucid
Linux bellahøj-politi 2.6.32-22-generic #33-Ubuntu SMP Wed Apr 28 13:27:30 UTC 2010 i686 GNU/Linux
00:00.0 Host bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] 671MX
00:01.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:02.0 ISA bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] SiS968 [MuTIOL Media IO] (rev 01)
00:02.5 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] 5513 [IDE] (rev 01)
00:03.0 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.1 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 1.1 Controller (rev 0f)
00:03.3 USB Controller: Silicon Integrated Systems [SiS] USB 2.0 Controller
00:05.0 IDE interface: Silicon Integrated Systems [SiS] SATA Controller / IDE mode (rev 03)
00:06.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:07.0 PCI bridge: Silicon Integrated Systems [SiS] PCI-to-PCI bridge
00:0d.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
00:0f.0 Audio device: Silicon Integrated Systems [SiS] Azalia Audio Controller
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon X2300
02:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR5001 Wireless Network Adapter (rev 01)

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf zob » 10. maj 2010, 23:57

Lad os lige få verificeret at det kun gælder for lyd fra flash-apps. Dvs. i browseren.
Du kan vel stadig afspille lyd i rhythmbox eller vlc eller hvad du nu bruger?

tenshis
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. apr 2010, 04:37

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tenshis » 11. maj 2010, 09:17

nej jeg kan slet ikke høre nogen lyde overhovedet..

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf zob » 11. maj 2010, 11:22

Du skal også lige tjekke ved højttalerikonet øverst til højre at du ikke har mutet. Evt. åbne lydindstillinger fra den menu og tjekke at alt er som det skal være.
Test helst din lyd uden for browseren i f.eks. rhytmbox eller totem og tjek også at lyden er skruet op i den app du afspiller med.

tenshis
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. apr 2010, 04:37

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tenshis » 11. maj 2010, 11:41

som du kan se i titlen står der at lydstyrkekontrol svarer ikke
dvs jeg kan ikke skrue op eller ned eller noget som helst

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf zob » 11. maj 2010, 11:46

Når du blander afinstallation af flash sammen med begrebet lydstyrkekontrol, kommer jeg automatisk til at tænke på lydstyrkekontrollen i flashapps, men ok...

Kan du ikke klikke på den og vælge lydindstillinger?

Ellers kan du vælge lydinstillinger fra en af menuerne system-indstillinger eller system-administration (som du kan høre sidder jeg ikke lige ved en ubuntu maskine lige nu).

Du skal sørge for at lyden er slået til - dvs. IKKE mutet.

tenshis
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. apr 2010, 04:37

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tenshis » 11. maj 2010, 11:55

hør lige hvad jeg siger
LYDSTYRKEKONTROL SVARER IKKE
jeg kan IKKE tænde for det

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf zob » 11. maj 2010, 12:06

Tag det nu bare helt roligt min lille ven.
Jeg har jo svært ved at vide hvad du lægger i begrebet "lydstyrkekontrol", men jeg begynder at fornemme at du også mener at du ikke kan komme ind gennem System->Indstillinger->Lyd heller, men du må gerne være mere detaljeret i dine kommentarer, ellers bliver det så svært og så bliver du ked af det som nu.

tenshis
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. apr 2010, 04:37

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tenshis » 11. maj 2010, 12:17

det må du undskylde, har ikke sovet i 30 timer er rimelig færdig og har stadig en masse ting for....
men nej jeg kan ikke komme til gennem system- preferences - lydstyrkekontrol... der er ikk noget der hedder lyd har jeg lagt mærke til.. som om at lyd driveren slet ikke eksisterer eller sådan noget

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf zob » 11. maj 2010, 12:29

Ok. Men du må da også hellere overveje at få lidt søvn på et tidspunkt. Det her lydproblem kan vi da forsøge at løse senere.
Hvis du slet ikke har noget der hedder system-preferences (indstillinger)-sound (lyd), så har vi nok også et større stykke arbejde foran os, for så er der da gået et eller andet helt galt et sted.

tuxx
Indlæg: 476
Tilmeldt: 3. feb 2010, 09:42
IRC nickname: tuxx
Geografisk sted: Syddanmark

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tuxx » 11. maj 2010, 12:31

Hvordan har du "installeret flashplugin og "ryddet op"" ?
// Martin | RLU # 131406
Ubuntu 12.04 LTS 'Precise Pangolin' x86-64 @ Desktop
Ubuntu 12.04 LTS 'Precise Pangolin' x86-64 @ Laptop
Lubuntu 12.04 'Precise Pangolin' i386 @ Workbench Desktop
Debian 6 'Squeeze' x86-64 @ Server

tenshis
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. apr 2010, 04:37

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tenshis » 11. maj 2010, 13:32

zob jeg har masser af tid skal først hjem om aftenen
tuxx skrev:Hvordan har du "installeret flashplugin og "ryddet op"" ?

viewtopic.php?p=65175#p65175

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf zob » 11. maj 2010, 13:43

Hvad sker der hvis du taster ALT+F2 og kører

Kode: Vælg alt

gnome-volume-control

Hvis du får en dialogboks frem, skal du sørge for at der er skruet op og at der ikke er flueben i "stilhed".

Hvis IKKE du får en dialogboks frem, er der et eller andet helt galt med din installation, og måske kan det da være på sin plads at geninstallere ubuntu-desktop

Kode: Vælg alt

sudo aptitude reinstall ubuntu-desktop

Det skal du dog kun gøre hvis du IKKE får en dialogboks frem ved foregående kommando.

tenshis
Indlæg: 32
Tilmeldt: 23. apr 2010, 04:37

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf tenshis » 11. maj 2010, 13:55

Waiting for sound system to respond
lidt ligesom i windows "programmer svarer ikke"


har fundet ud af hvad jeg mangler ved bare ikk hvordan jeg får det...
The requested plugins are:

GStreamer element autoaudiosink

zob
Redaktør
Indlæg: 4430
Tilmeldt: 6. jan 2009, 22:01
Geografisk sted: København

Re: Lydstyrkekontrol svarer ikke, ingen lyd 10.04

Indlægaf zob » 11. maj 2010, 14:25

Prøv lige denne her i en terminal (skriv gerne output her i tråden)

Kode: Vælg alt

pulseaudio -vv
Evt. efterfulgt af ALT+F2 og

Kode: Vælg alt

gnome-volume-control
fra før.

Opgraderede du til 10.04 fra 9.10 eller hvad? Hvis ja, er du så sikker på at der overhovedet har været lyd på 10.04?
Eller var det clean install?
Og undskyld, men jeg skal spørge - du har vel haft genstartet?

Tilbage til "Grafik og lyd"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 1 gæst