Problemer med netværk, både fast og trådløst

Spørgsmål eller problemer med kablet netværk, trådløst netværk, netværkshåndteringen eller andet som vedrører netværk.
camillaneander
Indlæg: 21
Tilmeldt: 6. dec 2008, 12:22

Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf camillaneander » 6. dec 2008, 12:29

Jeg har lige fået installeret ubuntu på min Asus eee 900.

I går var jeg fint online via det trådløse internet vi har installeret, og ellers har fungeret upåklageligt.

I dag når jeg starter computeren, så kan den ikke finde mit trådløse netværk og den kan ikke få forbindelse når jeg sætter LAN kablet i maskinen.

Vi har en XDSL-forbindelse fra TDC, og jeg opdager, at hvis jeg sætter lankablet i maskinen fra PORT 1, (som er tilegnet direkte forbindelse til arbejdet), så går maskinen online med det samme. De andre porte i routeren nægter den at have noget med at gøre... Den trådløse er sat op fra en af de andre porte også.

Hvad kan der være galt?

Jeg har ubuntu 8.04 LTS, og jeg er temmelig newbie.

/Camilla

sprocket
Indlæg: 393
Tilmeldt: 23. nov 2007, 01:12
Geografisk sted: Ulsted, Nordjylland

Re: Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf sprocket » 6. dec 2008, 12:37

Hvilken router er der tale om?
Kan være opsætning i router.
Linux is user-friendly- it's just picky who its friends are.

camillaneander
Indlæg: 21
Tilmeldt: 6. dec 2008, 12:22

Re: Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf camillaneander » 6. dec 2008, 12:50

Jeg har en Siemens-router fra TDC, som jeg altså ikke kan pille ved... kæresten bruger den til arbejde via PORT1, så kan ikke lege med den.

Jeg kan tilføje, at de andre porte fint virker fra anden PC jeg har... men ikke fra ubuntuen. Jeg har prøvet at genstarte routeren, uden held. Normalt kan jeg med CMD skrive release/renew og få ny ip adresse med videre... men alle de ting ved jeg simpelthen ikke hvordan jeg kan gøre med ubuntu.

Ubuntuen fandt faktisk også mit trådløse netværk via manuel opsætning, og forbindelsen stod på 98% men den ville ikke vise hjemmesider eller gå online på pidgin.

Det ser sådanher ud:
PORT1: dedikeret arbejds-opkobling til hospital (kan komme online med ubuntu)
PORT2: fri adgang (er online med en windows computer)
PORT3: fri adgang (kan ikke komme online med ubuntu)
PORT4: her har jeg koblet trådløs-router belkin på

Mit mål er at komme online med ubuntu på andet end PORT1.

camillaneander
Indlæg: 21
Tilmeldt: 6. dec 2008, 12:22

Re: Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf camillaneander » 6. dec 2008, 13:01

Jeg er i øjeblikket ved at køre opdatering via Distribution Upgrade... måske det kan gøre en forskel...

/Camilla

camillaneander
Indlæg: 21
Tilmeldt: 6. dec 2008, 12:22

Re: Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf camillaneander » 6. dec 2008, 13:20

Jeg har nu kørt opdateringen, og jeg kan nu komme online fra PORT 3 uden problemer, JUBII.

Dog kan jeg stadig ikke "se" mit eget trådløse netværk - som er routeren tilkoblet PORT4. Findes der noget software som er bedre til at håndtere trådløse netværk? Hvordan vælger jeg at søge efter netværk, hvis jeg gerne vil det?
/Camilla

sprocket
Indlæg: 393
Tilmeldt: 23. nov 2007, 01:12
Geografisk sted: Ulsted, Nordjylland

Re: Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf sprocket » 7. dec 2008, 21:30

jeg bruger det her på vores bærbar herhjemme. http://wicd.sourceforge.net/

installationsvejledning til Ubuntu finder du under fanen download.
Linux is user-friendly- it's just picky who its friends are.

eitreach
Indlæg: 2478
Tilmeldt: 24. jul 2007, 19:32
IRC nickname: eitreach
Geografisk sted: København

Re: Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf eitreach » 7. dec 2008, 21:34

Grundet nyt underforum til netop netværk, er tråden blevet flyttet til denne nye lokalitet. :)
"A Narn heavy cruiser?!"

Fornuftig opførsel: faq.php#f00
Guide til ooh shiny: viewtopic.php?f=11&t=2189
Guide til 3d-effekter: viewtopic.php?f=11&t=4393

camillaneander
Indlæg: 21
Tilmeldt: 6. dec 2008, 12:22

Re: Problemer med netværk, både fast og trådløst

Indlægaf camillaneander » 7. dec 2008, 21:40

Jeg lader denne stå standby lidt endnu... jeg har i mellemtiden løst problemet ved at logge på 3G med min mobil i stedet. Jeg tror mest på, at det er et router-opsætningsproblem på min belkin. Det kan jeg først finde ud af når jeg har min anden comp hjemme.
/Camilla

Tilbage til "Netværk"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster