Xen networking : Debian vs Ubuntu.

Spørgsmål eller problemer med kablet netværk, trådløst netværk, netværkshåndteringen eller andet som vedrører netværk.
HJess
Indlæg: 25
Tilmeldt: 10. apr 2012, 09:34
IRC nickname: HJess

Xen networking : Debian vs Ubuntu.

Indlægaf HJess » 27. mar 2016, 19:38

Hejsa,

Jeg står med en Xen installation som er ved at drive mig til vandvid her, jeg er næsten så langt ude at jeg overvejer at betale mig for hjælp..

Ganske enkelt, så har jeg et /29 subnet som er routed in på en maskine. Så langt så godt, jeg har lavet en bro, og netværk mv. på min Dom0 som ser således ud.

Kode: Vælg alt

auto lo br0 eth0 xenbr0
iface lo inet loopback
# physical network interface
iface eth0 inet manual
# device: xenbr0
iface xenbr0 inet static
  address   178.63.x.206
  netmask   255.255.x.192
  gateway   178.63.x.193
  # default route to access subnet
  up route add -net 178.63.x.192 netmask 255.255.x.192 gw 178.63.x.193 xenbr0
  post-up ip addr add 178.63.x.224/29 dev xenbr0
  post-up route add -net 178.63.x.224 netmask 255.255.255.248 gw 178.63.x.206 xenbr0
  bridge_ports eth0
  bridge_stp off       # disable Spanning Tree Protocol
  bridge_waitport 0    # no delay unless port available
  bridge_fd 0          # no forwarding delay

  iface xenbr0 inet6 static
  address 2a01:x:110:5047::2
  netmask 64
  gateway fe80::1


Så langt så godt - Happy happy, jeg kan pinge mit subnet adresse (178.63.x.224) så er stadig glad..

Så har jeg lavet en xen-tools config som ser ud som flg.

Kode: Vælg alt

lvm = vg0                                               # volume group created during install
install-method = debootstrap                            # debian install routine
size   = 20Gb                                           # disk image size
memory = 2G                                             # memory size
swap   = 2G                                             # swap size
noswap = 1                                              # disable swap
fs     = ext4                                           # use ext4 as default file system
#dist   = `xt-guess-suite-and-mirror --suite`            # default distribution to install
image  = sparse                                         # sparse vs. full disk images
gateway    = 178.63.x.206                              # gateway, that dom0 is also using with bridge
netmask    = 255.255.255.248                              # netmask, may vary
broadcast  = 178.63.x.231                                 # broadcast, usually last ip address in range
bridge = xenbr0                                         # xen bridge to physical eth0 on host
cachedir = /var/cache/xen-tools/archives/               # cache path for debootstrap deb files
passwd = 0                                              # asks for a root password during debootstrap
kernel = /boot/vmlinuz-`uname -r`                       # same kernel as dom0
initrd = /boot/initrd.img-`uname -r`                    # same initrd as dom0
#mirror = `xt-guess-suite-and-mirror --mirror`           # chose right mirror
#mirror = http://ftp.de.debian.org/debian/                # debian mirror
ext4_options     = noatime,nodiratime,errors=remount-ro # ext4 default
ext3_options     = noatime,nodiratime,errors=remount-ro # ext3 default
ext2_options     = noatime,nodiratime,errors=remount-ro # ext2 default
xfs_options      = defaults                             # xfs default
reiserfs_options = defaults                             # reiserfs default
btrfs_options    = defaults                             # btrfs default
boot = 1                                                # create domU immediately after creation and launch it
output = /etc/xen


Den virker ganske udemærket..

Når jeg så laver en

Kode: Vælg alt

 xen-create-image --hostname=x.daligraf.dk --ip=178.63.x.227 --memory=8GB --dist=sid

Så kommer maskinen op, jeg kan SSH'e / pinge den.
Hvis jeg så umidelbart sletter den/overskriver den/laver en ny

Kode: Vælg alt

 xen-create-image --hostname=x.daligraf.dk --ip=178.63.x.227 --memory=8GB --dist=precice

Så bliver maskinen lavet - Men netværket er helt dødt..

Det hvor jeg undre mig, jeg har forsøgte og diff'e de 2 interface filer - og der er INGEN forskel, men på debianen virker net, og ubuntuen virker det ikke.

Er der nogen som har en ide om hvad det kan være for en fejl?

Tilbage til "Netværk"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: [Crawler] og 0 gæster